21. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnoloogiapäeval julgustavad valdkonna liidrid lapsi digiteemadega tegelema

Foto: Pixabay
23. aprillil toimub Kultuurikatlas tehnoloogiapäev, kus lastele ja noortele esitletakse uudseid tehnoloogiaid, mida kohapeal ise järele proovida saab. Ürituse raames toimub ka HITSA õpilaskonkursi „Maailmariik Eesti“ finaal, kus selgitatakse välja võitjad. Tehnoloogiapäeval jätkub tegemist igas vanuses külastajale.

„Tehnoloogiapäev toob kokku nii Eesti tehnoloogiavaldkonna liidrid, kui ka lapsed, kes digivaldkonnas oma esimesi samme teevad. Kindlasti on see lisaks põnevale ajaviitmisele ka hea õppimise, ideede ja motivatsiooni kogumise koht,“ ütles HITSA juhatuse esimees Erki Urva.

„Soovime üritusega näidata, et digiteemad on tänapäeval kõikides tegevusvaldkondades ning julgustada noori selle maailmaga tutvuma,“ ütles HITSA juhatuse liige Ene Koitla. „Lapsed tahavad ikka kõike käega katsuda või ise järele proovida. Seepärast valisimegi tehnoloogiapäevale formaadi, mis võimaldab lastel ise aktiivselt osaleda.“

Üritusel osaleb üle 30 Eesti ettevõtja ja organisatsiooni ning tegemist leidub nii lastele kui vanematele. Näiteks saab geeni kiirtestiga kontrollida oma soodumusi, teha endast 3D-mudeli, luua hologrammi ja panna selle peopesal tantsima, näha, kuidas DJ arvutis muusika sünnib, panna end proovile Rakett 69 katsetes, droone lennutada jpm. Kohal on ka Arengufond, kes räägib, millised ametid meid tulevikus ees ootavad.  

Tehnoloogiapäeval saab tutvuda ka noorte poolt loodud digitaalsete töödega, sest ürituse raames toimub HITSA õpilaskonkursi „Maailmariik Eesti“ finaal. Ligi kolmsada finalisti üle kogu Eesti esitlevad oma konkursitöid ning välja selgitatakse võitjad. Finaali pääsenud tööde nimekirja leiab HITSA kodulehelt: http://www.hitsa.ee/uudised-1/konkursi-maailmariik-eesti-finalistid.

HITSA tehnoloogiapäev toimub 23. aprillil kell 10.30-17.00 Tallinnas, Kultuurikatlas

Lisainfo: : http://www.hitsa.ee/uritused/hitsa-tehnoloogiapaev-tallinna-kultuurikatlas

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eesmärgiks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega, ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755