19. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes võitsid Äripäeva IKT TOPi

IKT TOPi võitjad (vasakult): Elisa Eesti AS tegevjuht Sami Seppänen, Helmes AS tegevjuht Jaan Pillesaar, Loginet Solutions OÜ tegevjuht Konstantin Roomet ning MeraTel OÜ omanik Igor Nikulkin.
Foto: Raul Mee
20. oktoobril toimunud IKT Aastakonverentsil 2015 kuulutati välja selle aasta infotehnoloogia- ja arvutifirmade TOPi ning telekommunikatsiooniettevõtete TOPi võitjad.

Infotehnoloogia ja arvutifirmade TOPis kolmandale kohale tulnud Helmes AS tegevjuhi Jaan Pillesaare sõnul on nad viimased aastad suutnud eksporti kasvatada 250%. Tulevikku vaadates vastas Pillesaar, et me kõik elame kriisi ootuses, sest ajalugu on näidanud, et iga 7 a tagant on maailma majanduses kriis. "Eesti majanduskasv on hetkel samasuur kui Kreekal ehk siis kiita pole". Samuti ütles Pillesaar, et me ei tohiks end võrrelda Euroopaga, sest see on kõige kehvemini kasvav piirkond.

Infotehnoloogia ja arvutifirmade TOPis teisele kohale tuli tarkvaraarendusega tegelev ettevõte Modirum OÜ ning TOPi võitis MTM-Medical Technology Management OÜ.

Telekommunikatsiooniettevõtete TOPi võitis juba teist aastat järjest MeraTel OÜ. Ettevõtte ühe omaniku Igor Nikulkini sõnul loodavad nad järgmisel aastal jätkata sama edukalt. "Me ei usu, et kasum tuleb sama suur kui sel aastal kuid käive kindlasti. Meie põhiturud on Venemaa ja Ukraina ning loodame, et vähemalt Ukraina suunal lubab tulla sama edukas aasta".

Telekommunikatsiooniettevõtete TOPis teisele kohale tuli Elisa Eesti AS, kelle tegevjuhi Sami Seppäneni hinnangul neid majandustsüklid oluliselt ei mõjuta. "Oleme 130 a vana ettevõte ja sõidame nendest majandustsüklitest mööda. Ma ei tahagi näha aega, kus kasv on 6-10%, sest me kõik nägime, mis oli selle tulemus. Praeguse 2-3% kasvuga Eestis peaks olema päris rahul antud majanduskeskkonnas," ütles Seppänen. 

Telekommunikatsiooniettevõtete TOPi kolmandaks tuli Loginet Solutions OÜ. Ettevõtte juhi Konstantin Roometi sõnul on Eesti hea turg, kus tooteid välja arendada ning testida, seejärel aga välisturgudele positsioneerida, kus veel ruumi küll. "Oleme positsioneerinud helilahendustele ja sellistel lahendustel on veel ruumi nii Eestis kui välisturgudel. Suurema konkurentsieelise saaksime välisturgudel kui teeksime rohkem koostööd ka Eesti siseselt".

Infotehnoloogia- ja arvutifirmade TOP 2014. aastal.

1. MTM-Medical Technology Management OÜ

2. Modirum OÜ

3. Helmes AS

4. Defendec OÜ

5. Directo OÜ 

Telekommunikatsiooniettevõtete TOP 2014. aastal

1. MeraTel OÜ

2. Elisa Eesti AS

3. Loginet Solutions OÜ

4. AA-SAT Professional OÜ

5. Infonet AS

Vaata täispikka nimekirja SIIT.

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052