26. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa ja Microsoft toovad turule pilvekontori lahenduse

Elisa juhatuse liige Jüri Teemant
Foto: Raul Mee
Eile tutvustasid Elisa ja Microsoft uudset pilvekontori lahendust, mis võimaldab kuutasu põhiselt kasutada mobiilset internetti ja kõneteenuseid ning Microsoft Office 365 kontoritarkvara ja kuni 1 terabait pilvesalvestusruumi.

„Elisa Pilvekontori 365 teenuse turule toomine on järjekordne samm arenguteel, kus kunagisest klassikalisest mobiilioperaatorist on saanud lisaks kõigele muule ka kaasaegne tarkvarateenuste pakkuja,“ ütles Elisa juhatuse liige Jüri Teemant. „Teisalt jälle on uut tüüpi sisu ja pilveteenuste osakaal pidevalt kasvamas ning see suundumus on pidurdamatu, mobiilsus igas eluvaldkonnas on uus normaalsus ning see mõjutab meie igapäeva – olgu tegemist siis kas tavatarbija või telekomiettevõttega.“

Jüri Teemanti sõnul loob ruumiliste kontaktide vähenemine ning virtuaalsete töö- ja suhtlemisvõimaluste suurenemine vabaduse, mis annab võimaluse teist tüüpi ettevõtluseks – pilvekontor lubab valida endale sobiva aja, ruumi ja töövahendi, sh OneDrive`i ja Skype for Business`i. Pilve saab kolida kogu kontoriga.

Elisa Pilvekontor 365 pakkumises on kliendi jaoks on kokku pandud mobiilsideteenused, äriklassi e-maili teenus, kõige laialdasemalt kasutatavad kontoritarkvara tööriistad ja 1 TB pilvesalvestusruumi failide hoiustamiseks. Paketid sisaldavad lisaks tavapärastele kõnedele, sõnumitele ja mobiilsele internetile äriklassi Outlook’i Exchange`i e-maili teenust, mis on seni olnud kättesaadav ainult Exchange-serverit omavatele ettevõtetele. „Elisa Pilvekontori unikaalsus seisnebki selles, et saame väikeettevõtetel luua suurettevõtete võimalused ja mugavused,“ lisas Jüri Teemant.

Üks kasutaja saab Office`i rakendused alla laadida kuni viide seadmesse. Office 365 rakendused on kasutatavad kõikide seadmetega (nii mobiiltelefonid, tahvelarvutid, sülearvutid kui ka lauaarvutid) ja sõltumata operatsioonisüsteemist (Android, iOS, Windows). Samuti toimuvad tarvkavarauuendused automaatselt.

Microsofti Balti regiooni juhi Rain Laane sõnul on Office 365 parim lahendus tänapäeva ettevõttele olenemata selle suurusest. „Kui vanasti tehti tööd peamiselt kontorilaua taga, siis nüüd on valdav töötegemine mobiilselt. Pilvepõhine Office teeb selle võimalikuks, sest igal ajal ja kohas saab kolleegidega üle veebi koosoleku teha või turvaliselt faile redigeerida.“ Laane tõi lisaks välja, et kui seni kasutasid ärianalüüsi tööriistu pigem suuremad organisatsioonid, siis Office 365-ga on ka üksiktöötajatel ja väikeettevõtetel olemas taskukohane võimalus filtreerida suuri andmehulki, võtta andmetest välja kõige olulisem ning parandada seeläbi ärilisi otsuseid ja tulemusi.

Elisa Pilvekontor 365 teenus on kättesaadav alates 1. novembrist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755