3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-valimised otsivad arendusvõimalusi

E-valimised otsivad arendusvõimalusi
Kümne aasta jooksul on e-hääletuse lahendust pidevalt uuendatud, et kohaneda kiirestiarenevate digitaalsete ja sotsiaalsete muutustega. 5. ja 6. novembril toimuval rahvusvahelisel foorumil räägitakse erinevatest arendusvõimalustest Eesti näitel.

Tartus toimuv rahvusvaheline foorum käsitleb e-valimiste minevikku ja tulevikku ning keskendub e-hääletamise õppetundidele ning uute lahenduste leidmisele pidevalt muutuvas digitaalses maailmas.

Teadusarendusfoorumil tutvustatakse kolmeaastase teadusprojekti tulemusi Eesti e-hääletuse tehnilistest ja ühiskondlikest aspektidest.

„Nii näiteks oleme leidnud, et e-hääletajate populatsioon on 10 aastaga mitmekesistunud, st neid ei iseloomusta enam konkreetsed tunnused. Veelgi enam, alates neljandatest valimistest, kus kasutati e-hääletust, ei saa enam rääkida tüüpilisest e-hääletajast, sest e-hääletamise tõenäosus on ühtviisi samasugune nii noortel, vanadel, meestel, naistel, enam ja vähem haritud inimestel,“ rääkis Tartu ülikooli riigiteaduste teadur Kristjan Vassil inimeste profiilidest, mida peab e-hääletamise arendamisel arvestama.

Ürituse korraldavad Eesti e-hääletamise eksperdid AS-st Cybernetica, Tartu ülikooli riigiteaduste instituudist ning Vabariigi valimiskomisjoni elektroonilise hääletamise komisjonist.

Rohkem infot foorumi kohta leiab siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755