18. november 2015
Jaga lugu:

Eesti ettevõte arendab Rootsile ühistranspordi infosüsteemi

Eesti ettevõte arendab Rootsile ühistranspordi infosüsteemi.
Eesti ettevõte arendab Rootsile ühistranspordi infosüsteemi.  Foto: Raul Mee

Nutikaid ühistranspordisüsteeme arendav Eesti ettevõte Ridango valiti uue reaalajas toimiva reisiinfo ja e-pileti süsteemi tarnijaks Sörmlandi maakonnas Rootsis. Avaliku hanke maksumus on hinnanguliselt 50 miljonit Rootsi krooni.

Ridango juhatuse esimehe Erki Lipre sõnul pakub kaasaegne reaalajas toimiv infosüsteem ülevaadet kõikide kohaliku omavalitsuse bussiparki kuuluvate sõidukite liikumiste kohta läbi erinevate liideste. “Uus piletisüsteem parandab reisijate sõiduelamust ühistranspordi kasutamisel ning põhineb meie edukalt juurutatud lahendusel, mis toimib Västerasi ja Gotlandi omavalitsustes Rootsis, kuid on sarnane ka Tallinnas, Tartus ning mitmetes muudes paikades üle Eesti kasutusel olevale süsteemile,” märkis Lipre, lisades et tegu on järjekordse Ridango panusega Eesti tehnoloogiaekspordi kasvunumbritesse.

Sörmlandi ühistranspordiameti esindaja Oskar Jonssoni sõnul on uue tehnoloogia kasutuselevõtmise eesmärgiks parandada reisijatele osutatava teenuse kvaliteeti ning muuta seeläbi ühistranspordi kasutamine lihtsamaks ja mugavamaks. “Uue lahendusega saame ka laiendada müügikanalite võrku ning pakkuda rohkem liiklusinfot reisijatele, et bussiga reisimine oleks kättesaadavam kõigile,” lisas Jonsson.

Rootsi kuningriigi pealinna Stockholmi naabriks olevas Sörmlandi maakonnas elab üle 270 tuhande elaniku ning uus infosüsteem koos ühistranspordi piletimüügilahendusega hõlmab kõiki piirkonna 260 bussi. Sörmlandi ühistranspordiamet kuulutas Ridango ja Rootsi ettevõtte TriNorth Solutions AB pakkumise avaliku hanke võitjaks käesoleva aasta augustis.

Uuele süsteemile üleminek toimub järk-järgult alates 2016. aasta talveperioodist ning hõlmab esialgu vaid bussitransporti Sörmlandis, kuid tulevikus võib Ridango süsteemi laiendada ka piirkonna reisirongiliiklusele.

Ridango (endise nimega Ühendatud Piletite AS) on kiiresti arenev Eesti tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb ühistranspordi pileti- ja makselahendustega ning reaalajas toimivate infosüsteemide loomisega. Ridango pakub omavalitsustele ning ettevõtetele “võtmed-kätte" reaalaja infolahendusi ning e-piletisüsteeme Eestis (tuntuimad neist on Tallinna Ühiskaart, Tartu e-pilet, ID-Pilet), toimides “kõik-ühest-kohast” teenusepakkujana.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt