19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soros investeeris Ukraina IT-firmasse

Miljardär George Soros.
Foto: EPA
Miljardär George Soros, kes on lubanud investeerida Ukraina majandusse vähemalt miljard dollarit, ostab osaluse Ukraina tarkvaraarendusfirmas Ciklum Holding Ltd.

„See on investeering sellesse, mida ma nimetan uueks Ukrainaks,“ ütles Soros täna tehtud avalduses. „Ukrainlastesse, kes on noored, hea haridusega ning huvitatud sellest, et nende riik end minevikust lahti murraks ja ehitaks üles avatud ühiskonna.

“Ciklum annab tööd enam kui 2500 programmeerijale Ukrainas ja teistes riikides. Ettevõtte ärimudeliks on kasutada ära Kesk- ja Ida-Euroopa programmeerijate madalamaid palgakulusid, et toota tarkvara USA ja Lääne-Euroopa ettevõtetele, vahendas agentuur Bloomberg.

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755