2. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: stabiilsus on lõpu algus

AS Helmes juhi Jaan Pillesaare sõnul on paigalseis lõpu algus.
Foto: Raul Mee
Tarkvaraettevõtte Helmes juhi Jaan Pillesaare sõnul on oluline mõelda suurelt ja Eestist välja – paigalseis on lõpu algus.

Küsimustele vastab Jaan Pillesaar:

Helmes oli Äripäeva ettevõtete TOP 100 koondtabelis 65 parima hulgas möödunud aasta tulemuste järgi. Kuidas ise hindate Helmese möödunud aasta tulemusi?

Suurem osa meie tulude kasvust tuleb tarkvara ekspordist. Seetõttu me võrdleme ennast mitte Eesti või isegi mitte Skandinaavia firmade võrdluses, vaid maailma parimate arendusfirmade võrdluses. Selleks mõõdame juba viiendat aastat pidevalt klientide rahulolu meiega, töötajate rahulolu tööga ja kolmandaks meie teenuse efektiivsust. Nende kolme mõõdiku alusel jõudsime maailma edukamate tarkvarafirmade hulka 2013. aastal. Ja meie järgmine eesmärk on nüüd olla mitte lihtsalt parimate hulgas, vaid ollagi konkreetselt kõige parem. See on loomulikult väga pikk tee ja suur väljakutse kõigile meile Helmeses. Aga me liigume selles suunas.

Eelmisel nädalal avaldas Krediidiinfo Eesti ettevõtete koondtabeli ja sealt tuli välja, et kahjumis ettevõtete kogukahjum kasvas 2014. aastal – mis te arvate, mis selle põhjuseks võis olla?

Eks kogu Euroopa ärikeskkond ja ettevõtlus on viimase 30 aasta jooksul maailma juhtpositsioonidelt kõige viimaste hulka langenud. Ja Eesti ei ole siin erand.

Pikemalt saab lugeda Äripäeva veebist.

Autor: Kaisa Gabral, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755