16. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnakad lõid kaitse massrünnakute vastu

Esec Solutions OÜ saavutas detsembri alguses Tšehhi vanimas ärikiirendis JIC Starcube kolmanda koha.
Foto: JIC Starcube
Pärnu noored häkkimishuvilised ettevõtjad lõid tarkvara, mis kaitseb veebilehti massrünnakute eest.

„Oleme nüüdseks ligi aasta teavitanud Eesti veebilehtede omanikke massrünnakute toimumisest ja aidanud neid olukordi nii ennetada kui ka hiljem lahendada,“ lausus idee autor Oliver Sild, kes on põhikoolist saadik olnud huvitatud n-ö häkkimisest ja IT turvalisusest.

„Kuna probleem on globaalne ning ülemaailmse poliitilise olukorra tõttu aina süvenev, oli vaja luua lahendus, mis on võimalikult automaatne ning ei nõua veebilehe omanikult tehnilisi teadmisi.“

Selle probleemi lahendamiseks tegi Sild koos oma koolikaaslasega webARXi, mis on veebilehtede massrünnaku kaitse ning lähtub häkkerite kasutatud meetoditest, kuidas sisuhaldussüsteemidel veebilehti massiliselt rikkuda. Tänaseks on jõutud nii kaugele, et Pärnu noorte loodud IT-ettevõte Esec Solutions OÜ saavutas detsembri alguses Tšehhi vanimas ärikiirendis JIC Starcube kolmanda koha.

Pikemalt saab lugeda Äripäeva veebist.

Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755