6. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT-firma Uptime ostis Norra-Rootsi IT-ettevõtte

Foto: Maris Ojasuu
Eesti IT-firma Uptime ostis aasta lõpus Norra-Rootsi IT-ettevõtte Comperio ASi.

Eesti IT-ettevõte Uptime OÜ omandas 100% Norra IT ettevõtte Comperio aktsiatest. Ühisettevõtte moodustumine jõustus 23. detsembril 2015.

Uptime'i tegevjuht Eero Tohver teates tehingu hinda ei kommenteerinud. Ta selgitas, et Comperio on Skandinaavias tuntud ettevõte ja hinnatud otsingutehnoloogia konsultantidest koosnev meeskond, mis toob pardale värskeid ideid ning mitmekesistab Eesti ettevõtte rahvusvahelist ärikultuuri veelgi.

"Uptime on viimastel aastatel oma kohalolekut Norra ja Rootsi turgudel jõudsalt kasvatanud," tõdes Tohver ja lisas, et Comperioga ühinemine annab Uptime'ile nendel sihtturgudel tugeva kohaliku esindatuse.

"Meie senine otsingukompetents on täienenud tunduvalt laiema tarkvaraarenduse võimekusega," lisas Comperio tegevjuht Ole Kristian Villabo. Bo Engren, Comperio Rootsis asuva haru juht täiendas: "Jõudude ühendamine annab seotud ettevõtetele hea tõuke edasiseks arenguks. "Üheskoos oleme kõik tugevamad. Meil on nüüd välja panna palju suurem ja mitmekülgsem meeskond tarkvaraarendajad ja Sharepointi konsultante, mis võimaldab pakkuda keerukamaid täislahendusi," ütles Engren.

Comperio AS on seni keskendunud peamiselt search tehnoloogiale, luues uuenduslikke lahendusi organisatsioonidele, kelle jaoks infootsing ja teabe kogumine on kriitilise tähtsusega.

Comperio on üks Euroopa tugevamaid otsingulahenduste pakkujaid, olles Microsofti ülemaailmne otsingu partner 2012 ja konsultant ettevõtetele nagu Sintef, Sandvik, Nets ja paljud teised.

Comperio meeskonnad töötavad kahes kontoris Stockholmis ja Oslos. Pakutavate teenuste hulka kuulub muuhulgas inforegistrite, otsingumootorite ja otsingupõhiste veebilehtede loomine.

Uptime OÜ on 1992. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev infotehnoloogia ettevõte. Uptime'i eesmärgiks on olla strateegiliseks partneriks, pakkudes ärivajadustest lähtuvaid IT-teenuseid nagu tarkvaraarendus, SharePointi lahendused, mobiili- ja pilverakendused ning IT haldus- ja hooldusteenused. Uptime on Microsofti kuldpartner ja Aasta Partner Eestis 2013, Oracle hõbepartner ja Eesti Gasellettevõte 2015 ja 2016.

Uptime's töötab 80 spetsialisti ja ettevõtte kontorid asuvad Tallinnas ja Tartus ning Skopjes, Makedoonias.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755