Autor: ITuudised.ee • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sandor Liive asutas IT-ala idufirma

Ettevõtja Sandor Liive.
Foto: Andras Kralla
Eesti Energia eksjuht Sandor Liive asutas koos äripartneritega idufirma, mis hakkab IT-teenuseid pakkuma klientidele väljaspool Eestit.

Liive, investor Indrek Kasela ja tarkvaraarendusettevõtte Codeborne juht Toomas Talts registreerisid hiljuti OÜ Gridio, mille põhitegevusala on andmetöötlus ja veebihosting.

Liive sõnul on tegu idufirmaga, mis hakkab IT-teenuseid pakkuma klientidele väljaspool Eestit. Kuna asi on veel üsna algusjärgus, ei soovinud ta ettevõtmise plaane täpsemalt avada.

"Ettevõte tegutseb väga IT-mahukas valdkonnas, seal, kus IT- ja energiateema kokku saavad. Asi on veel üsna algusfaasis ja oleme seetõttu hoidnud madalat profiili," märkis Liive Äripäevale. Küll kohtusid asutajad juba eelmisel aastal potentsiaalsete rahastajatega.

Vahetult enne jõule asutatud Gridio kuulub võrdsetes osades Liivele, Kaselale ja Taltsile. "Peale asutajate ettevõttel Eestiga väga sidet pole ehk teenuseid ei ole plaanis Eestis pakkuma hakata. Eestis ei olegi sellist turgu. Aga kes teab, võib-olla ka tekib tulevikus," sõnas Liive.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052