Autor: ITuudised.ee • 20. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallas: EL on maha maganud kaks innovatsioonilainet

Europarlamendi liige Kaja Kallas.
Foto: Raul Mee
Europarlamendi liikme Kaja Kallase sõnul on Euroopa Liit maganud maha kaks innovatsioonilainet: sotsiaalvõrgustikud ja jagamismajanduse.

"Esiteks siis, kui tekkisid sotsiaalvõrgustikud ja nüüd, jagamismajanduse tulles. Kui me ei taha järgmist digilainet maha magada, siis peame juba praegu seaduseid luues arvestama tehniliste uuendustega nagu asjade internet, suurandmed ja masinatevaheline kommunikatsioon," märkis ta pressiteates.

Europarlamendis vastuvõetud ja Kaja Kallase kaasautorsusega raportis rõhutatakse innovatsioonisõbralike poliitikate vajalikkusele ning võimalustele, mida uued tehnoloogiad meile pakuvad.

Eelmise aasta mais tuli Euroopa Komisjoni digiasjade asepresident Andrus Ansip välja ühtse digituru strateegiaga ning Kallase raport esindab parlamendi seisukohta sellest, mida tahetakse konkreetsetes valdkondades digitaalse ühtse turu kavas näha ja kuhu suunas regulatsiooni suunata.

Raport võeti vastu 551 poolthäälega. Vastu oli 88 saadikut ja erapooletuks jäi 39 saadikut.

"Mul on hea meel, et olen saanud kaasa rääkida ühel väga olulisel teemal, mis mõjutab kogu Euroopat paljudes eri sektoreis," selgitas Kallas. Ta lisas, et digitaalne ühisturg ei kata vaid internetis pakutavaid teenuseid, vaid puudutab  kogu Euroopa majandust ja ühiskonda laiemalt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755