Autor: ITuudised.ee • 20. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mis muutub Telia Eesti teenustes

Telia Eesti juht Dan Strömberg.
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Endiste EMT ja Elioni ühinemine tänasest emafirma Telia nime ja kaubamärgi alla tõi kaasa ka muudatusi telekomifirma teenustes.

Äriklientidele pakub Telia IT-taristut teenusena, millega saavad ettevõtted oma taristu mahtu vastavalt vajadustele kas suurendada või vähendada, tasudes vaid tarbitu eest. IT-taristu teenusena on kasulik ettevõtetele, kes soovivad oma peamisele äritegevusele keskenduda ning on valmis taristust loobuma. Neilt on Telia valmis ka IT-taristusse tehtud investeeringud välja ostma.

Lisaks saavad Telia Eesti ehk endise EMT paketi Mobiilne Elu era- ja ärikliendid andmesideteenust kasutada tänasest Baltimaades ja Skandinaavia riikides ilma rändluse lisatasudeta. Mobiilse andmeside teenust saab nüüdsest kasutada Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras täpselt samadel tingimustel nagu Eestis ehk siinse hinnakirja alusel.

Veel ühe uuendusena hakkab Telia pakkuma tehnoloogiast sõltumatu interneti ehk Koduinterneti lahendust, mis on seni olnud pilootprojekti faasis. Tegemist on 4G tehnoloogial põhineva mahupiiranguta internetiühendusega. Lisaks internetile saavad kliendid kõnealuse lahenduse raames endale tellida ka teleteenuse, mis põhineb minuTV-l ja kus on esindatud 27 telekanalit, tasuta Filmiriiul, Lastenurk ning salvestamise teenus. Koduinternet on mõeldud kasutamiseks aadressidel, kus puudub kaabliga ühenduse (optika, VDSL2, ADSL2 tehnoloogiad) võimalus.

"Soovime eelpool kirjeldatud uute lahendustega vabastada kliendid piirangutest ning muuta nende elu lihtsamaks ja mugavamaks," ütles Telia Eesti juht Dan Strömberg pressiteates.

Eesti Telekomist sai täna Telia Eesti ning EMT ja Elioni asemel tuli kasutusele ühtne Telia kaubamärk. Kui EMT ja Elion septembris 2014 ühinesid, sai järgmiseks eesmärgiks uue ja ühise nime kasutuselevõtt niipea, kui ettevõtete esmatähtsad protsessid ja tegevused on liidetud. Kuigi nime osas kaaluti erinevaid võimalusi, on Telia nii emotsionaalses kui ratsionaalses plaanis kõige loomulikum ja mõistlikum valik, teatas firma.

"Telia on uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõte, mille vundamendi moodustavad kahe tiimi ühendatud teadmised ja kogemused. Seda sünergiat täiendab omalt poolt TeliaSonera grupi oskusteave," ütles Strömberg.

Lisaks nimevahetusele teeb värskenduskuuri läbi ka Telia logo, mille värvipalett muutub kirkamaks. Seejuures on Eesti esimene TeliaSonera grupi riik, kus varasemast värvilisemad logod kasutusele tulevad. Osa Telia büroohooneid ja esindusi läks uuele sümboolikale üle täna öösel, ülejäänud hoonete ja esinduste üleviimine toimub järk-järgult.

Seoses uue nime kasutuselevõtuga muutub ka mobiilside võrgutunnus. Kui seni on EMT kliendid harjunud oma telefonis nägema võrgutunnusena EMTd, siis nüüd asendub see uue nimega – Telia. Uus võrgutunnus jõuab kõikide telefonideni paari päeva jooksul. Selleks, et klient uut võrgutunnust näeks, on osade telefonide puhul vaja teha seadmele restart.

Nimevahetus Telia klientidele täiendavaid kohustusi ja tegevusi kaasa ei too ning kõik senised lepingud, kliendisuhted ja arveldused kehtivad samadel tingimustel ka edaspidi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755