Autor: ITuudised.ee • 21. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti e-raamatute rakendus laienes Eestisse

Fabula juht Eestis Jaana Ziius.
Foto: Fabula.im
Jaanuaris alustas Eestis tegevust e-raamatute mobiilne rakendus Fabula, kus fikseeritud kuutasu eest saab lugeda nii palju, kui jaksate.

Lätist alguse saanud firma pakub sadu eestikeelseid ning veelgi rohkem muukeelseid raamatuid püsitellimusena ja võimalust osta ka üksiku teose lugemisõigus. E-raamatuid ei pea alla laadima ega muretsema, kas luger ühildub, vaid piisab nupuvajutusest, et lugeda kohe mobiilist või tahvlist.

Fabula rakendus inspireerib jagama loetu kohta arvustusi, soovitusi ja tsitaate - selle tarvis on sotsiaalsed funktsioonid. Lisaks saab lugeja reguleerida teksti suurust, stiili, joondust ning taustavärvi. Võimalik on lugeda ka offline-režiimis, kui on soov e-sirvida näiteks lennukis. Olemas on automaatne järjehoidja ning lugeda saab korraga neljast seadmest.

Valikus on 12 000 e-raamatut kuues keeles. Kokku on liitunud pea 70 kirjastust, neist 23 Eestist.

Fabula on tegutsenud kaks aastat. Ettevõttes on kümme töötajat kolmes riigis: Eestis, Soomes ja Lätis.

Rakenduse saab laadida iOSi või Androidi nutiseadmesse, külastades Fabula kodulehte, App Store´i või Google Play poodi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755