Autor: ITuudised.ee • 26. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma lubab vähendada elektrikütte kulu kuni 20%

SLSi asutaja Madis Uuemaa.
Foto: SLS
Eesti iduettevõte Smart Load Solutions toob veebruaris turule esialgse versiooni teenusest, mis suudab vähendada kulutusi elektriküttele kuni 20%.

Järgmisel kuul kodukasutajaile kättesaadav beeta-versioon eeldab automaatiku oskusi riistvara seadistamisel ja programmeerimisel. Edaspidi saab teenus olema lihtsasti kasutatav ja seadistatav nii ettevõtetel kui ka kodukasutajatel.

Smart Load Solutionsi (SLS) kaasasutaja Madis Uuemaa sõnul on nende pilvepõhine optimeerimise tarkvara mõeldud paljudele küttekehade seadmetele nagu soojuspumpade ja põrandakütte juhtkontrollerid.

"Analoogseid tarkvara lahendusi ei ole me turul näinud. Meie konkurentsieelis turul olevate täiskomplekssete lahenduste osas riist- pluss tarkvara on see, et meie optimeerimine kasutab tagasisidet, ilmaennustust ja masinõpet. Antud kombinatsioon aitab SLSi tarkvaral igapäevaselt välja arvutada kõige optimaalsemad töögraafikud ja seeläbi tagada kõige suurema säästu,"selgitas ta pressiteates.

"Klient sisestab kodu temperatuurivahemiku, misjärel SLSi pilvepõhine tarkvara kasutab automaatselt kõige odavamaid aegu, et temperatuur ruumis üles kütta. Selle arvelt saab kallitel tundidel kütte välja lülitada ning lasta temperatuuril langeda," lisas Uuemaa.

Hetkel otsib idufirma esimesi huvilisi, kes on valmis ja võimelised endale vajaliku riistvara kokku panema. Uuemaa lisas, et edukate testide korral loodab ettevõte lahenduse viia massidesse järgmise kütteperioodi alguseks.

Testimise jaoks peab kütteseade olema varustatud vastava riistvaraga, mis on võimeline seadet sisse ja välja lülitama, mõõtma temperatuuri ning suhtlema SLSi pilvega läbi standard protokollide. Samas ei pea riistvara olema keeruline, kuna kogu keeruline tarkus on pilves. Kasutada võib selliseid seadmeid nagu Raspberry Pi ja Arduino.

Tarkvara arendamise ideeni jõudis Uuemaa venna kaudu, kes puutub tööl igapäevaselt kokku suurte tööstusmasinatega, mis kasutavad elektrit ja mis ei võta seejuures arvesse elektri hinda.

Idufirma sihiks on vallutada esmalt turud, kus on palju kliente ning suured hinnakõikumised nagu Baltimaad, Põhja-Euroopa, Lääne-Euroopa ja USA. Täna tegutsetakse Eestis ja Soomes.

SLSi meeskond võitis 2014. aastal TTÜ Mektory ärimudelite konkursi, mullu jõudsid Ajujahil viie parema sekka, said rahastuse Prototroni fondist, võitsid kolmanda koha säästva energia rahvusvahelisel konkursil KICKoff ning pääsesid KIC InnoEnergy Highway ärikiirendisse.

Eelmise aasta lõpus liitusid nad Tallinna teaduspargi Tehnopol Startup Inkubaatoriga, mille abil loodab meeskond leida investoreid ning jõuda kiiremini sihitud turgudeni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755