1. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tavalisele IT-mehele käib müük üle jõu

Foto: Veiko Tõkman
Erply asutaja Kristjan Hiiemaa rääkis Äripäevale antud intervjuus, et tarkvara arendus on lihtne, keeruline on hoopis müügitöö.

Äripäeva Gaselli Kongress toimub 18. veebruaril Tallinnas Kultuurikatlas. Üritusele on registreerunud ligi 400 inimest, neist enamik kiiresti arenevate ehk gasellfirmade juhid ja omanikud. Samal päeval ilmub ka tänavune Gaselli TOP.

Kongressil räägivad oma lugusid Kristjan Hiiemaa kõrval Indrek Kasela, Martin Rinne, Ülle Indre, Tanel Padar, Roman Zaštšerinski, Louis Zezeran ja Martin Gauss.

Infot ja end kirja panna saab Gaselli Kongressi kodulehel

"Ükski asi pole igavesti hea, ka müügitöö vajab pidevat eksperimenteerimist ja uuendamist.", kommenteeris Hiiemaa.

Erply’l on olemas hästi toimiva meeskonnaga müügimehhanism, mille abil suudetakse käivet paremini juhtida ja osatakse seda ka prognoosida. Igal aastal on õnnestud äri kaks korda kasvatada. 

Otsus välisturule minna tuli kriisist, milleni viis mugavus Eesti turul.  Uus võimalus leiti tänu sellele, et analüüsiti pidevalt mis on puudu. Uut mudelit ei loodud, vaid tõsteti seni toimiv mudel uude keskkonda. Sarnaselt on alguse saanud paljud lahendused, nagu näiteks Skype, Snapchat ja Twitter. Uue tootega saavutati edu Seedcampi kiirendis, mille võidu järel asuti USA turgu vallutama uue prototüübiga. Unistus ülikiirelt kasvavast turust on viinud ka Mehhiko turule.

Erply edule on kaasa aidanud järgmised põhimõtted:

pidev eksperimenteerimine ja uuenduste otsimine,meeskonnatöö,ei ole vaja teha keerulisi asju, pigem tasuks teha lihtsamaid asju,mugavus viib kriisini.

Pikemat intervjuud lugege Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052