Autor: ITuudised.ee • 23. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aafrika IT-turgu vallutama

Foto: Erply
Mauritiuse innovatsiooniminister esitas juulis toimunud külaskäigu ajal üleskutse Eesti ettevõtjatele ja kutsus neid koostöös Aafrika IT-turgu vallutama. Sellest väljakutsest haaras kinni veebipõhise äritarkvara tootja Erply.

Juulis Tallinna külastanud minister Etienne Sinatambou tegi Postimehe vahendusel Eesti ettevõtjatele ettepaneku kasutada Aafrika mandrile sisenemiseks Mauritiust.

«Olen kindel, et Eesti ja Mauritius võivad olla väga head partnerid Aafrika IT-turule sisenemiseks. Mauritiusel on pakkuda palju võimalusi Eesti IT-firmadele. Näiteks oleme paljude Aafrika majandusühenduste liige ja oleme vabastatud ülemäärasest maksustamisest – see on ju vabakaubandus. Mida te veel ootate?“ lausus minister.

Sellisest võimalusest teadasaamine pani kohe tegutsema äritarkvara tootja Erply, kes Postimehelt saadud kontaktandmete abil võttis ministriga ühendust. Järgnes kolmetunnine kohtumine Tallinna vanalinnas ja koostööle oligi algus tehtud.

Septembris Mauritiusele kohale

Septembris on ettevõttel plaanis Mauritiusele kohale minna, teha seal presentatsioon kohalikele ettevõttetele ja rääkida kuidas uue tehnoloogia abil on võimalik arengus saavutada järgmine tase.

Erply on otsustanud luua oma Aafrika peakontori Mauritiusele ja koostöös kohalike partneritega rajada oma äri üle terve mandri.

«Kõigepealt aitame me Mauritiuse väikese ja keskmise suurusega ettevõtetel kasutusele võtta kaasaegse mobiilse tarkvara ning loome otseselt ja kaudselt saarele uusi töökohti,“ selgitas Erply äriarenduse juht Sander Sebastian Agur.

Koostöös valitsusega on plaanib Erply aidata nendel ettevõtetel kasvada ja äri arendamist igati nõustada. Kavas on valmistada laiemalt ette võimalusi iseseisvate noorte ettevõtjate tekkeks ja luua tingimused selleks, et tekiks noori ettevõtjaid, kes ei looda mitte riigi abile, vaid oma initsiatiivile.

Aguri hinnangul on Mauritiusel väga hea ärikliima ja kaasaegse mõtlemisega juhid ning poliitiline stabiilsus. «Me aitame läänelike printsiipidega ja püüame kohalikele näidata, et igaühes on potentsiaali anda panus oma riigi arengusse,“ kinnitas Agur.

loob veebipõhist äritarkvara eelkõige jae- ja hulgimüügifirmadele.

Ettevõtte peakontor asub New Yorgis ja esindused Suurbritannias, Mehhikos, Austraalias, Kreekas, Kopenhaagenis, Eestis ja Poolas.

Eestis on ettevõtte klientideks näiteks ON/OFF ja BonBon Lingerie ning globaalsetest organisatsioonidest Elizabeth Arden, UNICEF, Walt Disney, The Athletes Foot ja The East India Company.

«Minister Sinatambou juhtimisel on Mauritius saanud väga hea internetiühenduse ja see võimaldab meil pilootprojektidega alustada juba sel aastal alustada. Kui meil õnnestub Mauritiusest teha edulugu, siis võib  see nakatada ka teisi vähemarenenud Aafrika riike ja nii annaks Erply oma väikese panuse regiooni arengusse,» lisas Agur.

Mauritius asetseb India ookeanis, 900 kilomeetrit Madagaskarist idas. Lisaks Mauritiuse saarele kuuluvad riigile veel Rodriguese, Cargados Carajose ja Agalega saared, kus vähem kui 2000 ruutkilomeetril elab kokku 1,2 miljonit elanikku. Tuntud on see riik eelkõige puhkuste sihtkohana, mis eelmisel aastal valiti maailma parimaks mesinädalate veetmise paigaks.

Allikas: Erply

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755