4. veebruar 2016
Jaga lugu:

TransferWise’i abiga valuutaülekanded nüüd ka Hiinasse

Foto: Andras Kralla

Rahvusvaheliste rahaülekannetega klientide raha säästev ettevõte TransferWise pakub nüüd valuutaülekannete tegemise võimalusi Hiinasse, mis on tarbijate seisukohalt üks keerulisemaid, teatas ettevõte.

Maailmapanga andmetel on Hiina üks maailma kallimaid riike, kuhu rahvusvahelisi ülekandeid teha. Nii on näiteks 200 dollari (180 euro) USAst Hiinasse saatmise puhul keskmine ülekandetasu 19,60 dollarit (17,90 eurot) ehk 9,8%. 2014. aastal moodustasid need ülekandetasud kokku 4,5 miljardit dollarit.

TransferWise’i Hiina-suunaliste ülekannete teenustasu on 1,5% ning ülekanne jõuab kohale 1-3 päeva jooksul. Makseid saavad vastu võtta kõik Hiina suurima makseplatvormi UnionPay kliendid.

TransferWise avalikustas ka järgnevate nädalate jooksul avatava liidese populaarse Hiina sõnumirakendusega WeChat. Teenuse kasutajad saavad TransferWise’i liidese abil otse sõnumiäpi kaudu Hiina raha saata.

“See on kohutav, kui kehvasti kohtlevad suured rahvusvaheliste ülekannete pakkujad nagu pangad ja Western Union kliente, kes soovivad Hiina raha saata,” ütles Nilan Peiris, TransferWise’i kasvu eest vastutav asepresident. “Täna tuleb ülekande eest Hiina tasuda ligi 10% ülekantavast summast otsestes ja varjatud teenustasudes – see pole kuidagi õigustatud. On hea, et saame seni väga kehva teenusega leppima pidanud suurele kliendigrupile pakkuda alternatiivi, mis on kordades soodsam ja mugavam.”

Maailmapanga andmetel saatsid eratarbijad möödunud aastal Hiinasse rohkem kui 65 miljardit dollarit. Suurimateks saatjariikideks olid USA (16,3 miljardit), Kanada (4,2 miljardit) ja Suurbritannia (966 miljonit).

TransferWise vahendab täna rohkem kui 700 miljonit euro eest rahaülekandeid kuus, säästes sel moel klientide jaoks rohkem kui 31 miljonit eurot.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt