29. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeleton saab 2,5 miljonit ELi teadustoetust

Foto: Eiko Kink
Superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies OÜ saab peagi Euroopa Liidu teadusrahastusprogrammist Horisont 2020 enam kui kahe miljoni euro suuruse toetuse, mis aitab kasvatada tootmismahte ja tõsta tootmistehnoloogia efektiivsust, kirjutas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse väljaanne Eurokratt.

Toimub 8. märtsil. 

5 põhjust miks osaleda: 

Jagame ettevõtete praktilisi kogemusi pilve kasutamisel

Esitleme uuringute ja aruannete varal, kuidas küberriskist on saanud käegakatsutav risk majandusele

Räägime erasektori ja avaliku sektori koostööst pilvelahenduste alal nii täna, kui tulevikus

Vaatame üle reaalsed turvariskid pilves ning kuidas neid maandada

Jagame ettevõtjate ootusi riigile pilveteenuste valdkonnas

Soovin osaleda

“Projekti eesmärk on välja töötada kuluefektiivsed tehnoloogiad, et toota Skeletoni patenteeritud süsinikmaterjali Skeleton C. See on grafeenilaadne süsinikmaterjal, millel on võimalik vastavalt rakenduse vajadusele muuta poorisuurusi,” ütles ettevõtte juht Oliver Ahlberg. ”See teeb materjali muuhulgas väga sobivaks energiasalvestite valdkonnas ja annab suure osa meie konkurentsieelisest. Projekti väljakutse seisneb tootmismahu suurendamises ning tootmistehnoloogia efektiivsuse tõstmises,“ lisas Ahlberg. Ettevõtte pikaajaline eesmärk on materjali tootmisvõimekuse skaleerimine masstoodangu kogusteni, et oleks võimalik pakkuda mitmekordselt kõrgema võimsus – ja energiatihedusega superkondensaatoreid ka laiatarbeturgudel nagu näiteks autotööstus.

Ahlberg loodab, et viie aasta pärast on ettevõte teel turuosa laiendamise poole ning püüab leida erinevaid võimalusi, kuidas aidata säästa energiat. “Usun, et kümne aasta pärast on näiteks võimalik juba kõigil osta auto, kus on Skeletoni superkondensaatorid,” ütles Ahlberg ja soovitas kindlasti ka teistel ettevõtetel kasutada võimalust taotleda projektidele rahastust programmist Horisont 2020. Skeleton saab ELi teadusrahastusprogrammist 2,48 miljonit eurot, projekti kogumaht on 3,5 miljonit eurot.

Skeleton on Eesti ettevõte, mis annab juba tööd üle 50 inimesele ning töötajate arv kasvab pidevalt. Jaanuaris saime ITuudisest lugeda ettevõte 4 miljoni suurusest investeeringust ja sellest, et ettevõte nimeti saja mõjukaima ettevõtte hulka.

Eurokratt on Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ajakiri.

Eurokratis avaldatud lugu saad lugeda siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052