Autor: Tõnu Runnel • 4. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeettevõtja ei saa lubada head ja turvalist süsteemi üksinda

Foto: Meeli Küttim
Sageli arvatakse, et pilv on vähem turvaline kui omaette hostimine, tegelikkuses on vastupidi.

Enamiku kodulehtede tehnilised alusvajadused ja ka haldamisülesanded on nii sarnased, et nad kõik võiksid joosta sama platvormi peal. Selle hüpoteesi pinnalt ehitasime Voo (www.voog.com) kohe alguses pilveteenusena. Alles hiljem saime aru, et veel olulisem kui kokkuhoid on pilveteenuse kvaliteeti tõstev olemus. Sageli arvatakse, et pilv on vähem turvaline kui omaette hostimine. Tegelikkus on risti vastupidine — mitte ükski väikeettevõtja ei saa endale sama head, turvalist, stabiilset ja edasiarenevat süsteemiarhitektuuri üksinda lubada kui kogumis ühe tugevate spetsialistide poolt ehitatud veebiteenuse klientidena.

Voog on veebilehtede ehitamise ja haldamise tööriist, mille arendamisega tegeleb 2007. aastal loodud ettevõte Edicy OÜ. Selle asutajad on Tõnu Runnel, Priit Haamber, Märt Kelder ja Toivo Annus. Tõnu Runneli juhtimisel töötab kümneliikmeline meeskond.

Tõnu Runnel esineb 8. märtsil toimuval Pilvekonverenstil ja tutvustab väikeettevõtjana oma kogemuslugu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755