Autor: Tõnu Runnel • 4. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeettevõtja ei saa lubada head ja turvalist süsteemi üksinda

Autor: Meeli Küttim

Sageli arvatakse, et pilv on vähem turvaline kui omaette hostimine, tegelikkuses on vastupidi.

Enamiku kodulehtede tehnilised alusvajadused ja ka haldamisülesanded on nii sarnased, et nad kõik võiksid joosta sama platvormi peal. Selle hüpoteesi pinnalt ehitasime Voo (www.voog.com) kohe alguses pilveteenusena. Alles hiljem saime aru, et veel olulisem kui kokkuhoid on pilveteenuse kvaliteeti tõstev olemus. Sageli arvatakse, et pilv on vähem turvaline kui omaette hostimine. Tegelikkus on risti vastupidine — mitte ükski väikeettevõtja ei saa endale sama head, turvalist, stabiilset ja edasiarenevat süsteemiarhitektuuri üksinda lubada kui kogumis ühe tugevate spetsialistide poolt ehitatud veebiteenuse klientidena.

Voog on veebilehtede ehitamise ja haldamise tööriist, mille arendamisega tegeleb 2007. aastal loodud ettevõte Edicy OÜ. Selle asutajad on Tõnu Runnel, Priit Haamber, Märt Kelder ja Toivo Annus. Tõnu Runneli juhtimisel töötab kümneliikmeline meeskond.

Tõnu Runnel esineb 8. märtsil toimuval Pilvekonverenstil ja tutvustab väikeettevõtjana oma kogemuslugu.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112