Autorid: Aali Lilleorg, ITuudised.ee • 16. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

21 IT-ettevõtet tutvustavad end Tartus üliõpilastele

Foto: Tartu ülikool
18. märtsil toimub Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudis karjääripäev, kus varasemate aastatega võrreldes tutvustab oma praktika- ja karjäärivõimalusi rekordarv IT-ettevõtteid.

Uuringud ennustavad, et aastaks 2020 vajatakse Euroopa Liidus juurde ligi poolt miljonit IT-töötajat. Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Mari Krusten rääkis, et rekordarv karjääripäeval osalevaid IT-ettevõtteid on märk sellest, et vajadus on kasvamas.

Arvutiteaduse instituudi karjääripäeval tutvustab end 21 IT-ettevõtet, teiste hulgas Nortal, Fortumo OÜ, ZeroTurnaround, Pipedrive, TransferWise, Reach-U, Playtech Estonia, Mooncascade ja Cybernetica AS. Esimest korda on kohal ka AIESEC, kes tutvustab välispraktika võimalusi.

„Meie õppetöö on tihedalt seotud praktikaga IT-firmades. IT-ettevõtted on teadlikud Tartu ülikooli õppetöö kvaliteedist ja üliõpilase, potentsiaalse praktikandi või töötaja oskustest ja teadmistest. Tartu ülikooli IT-haridusega vilistlased suunavad IT-sektori arengut nii Eestis kui ka maailmas,“ kommenteeris Krusten.

Krusten lisas, et tööandjana on esindatud ka TÜ arvutiteaduse instituut ise, sest üheks potentsiaalseks karjäärivõimaluseks on tudengitel jääda tööle mõne teadusgrupi juurde.

Sarnaselt varasematele aastatele toimub üritus messina, kus üliõpilastel on hea võimalus tutvuda Paabeli fuajees väljapanekutega ning luua otsekontakt ettevõtete esindajatega. Messiga samaaegselt toimuvad ettevõtete presentatsioonid, kus igal ettevõttel on soovi korral võimalus läbi viia kuni 10-minutiline tutvustus.

Lisaks saavad üliõpilased tutvuda möödunud nädalal avatud asjade interneti laboriga ning IT-ettevõtete kujundatud ja sisustatud koosolekuruumidega.

Arvutiteaduse instituudi karjääripäev toimub Paabeli õppehoones Ülikooli 17. Vaata kõiki IT-ettevõtteid, kes osalevad ja tutvu päevakavaga http://www.cs.ut.ee/et/syndmused/ati-karjaaripaev/2016.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755