Autor: ITuudised.ee • 20. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu parim väikeettevõtja oli eelmise aasta tulemuste põhjal Mooncascade OÜ

Mooncascade´i asutaja ja juht Asko Seeba.
Foto: Erakogu
Tartu parim väikeettevõtja oli eelmise aasta tulemuste põhjal Mooncascade OÜ. Enim töökohti lõi Kodumaja AS, suurim ekspordi kasvataja oli OÜ TMB Element ja suurim investeerija AS Tartu Veevärk.

"Tartu parimate ettevõtete aastatulemuste üle võib vaid rõõmustada. Eriti hea meel on tõdeda, et Tartu ettevõtluse üks lipulaevu - Kodumaja AS on jätkuvalt orienteeritud uuendustele ja oma valdkonna tipptegijana kasvab ning loob juurde töökohti," ütles linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau. Tartu parimaks väikeettevõtjaks tunnistatud Mooncascade OÜ on 2009. aastal Skype’i tarkvarainseneride loodud ettevõte, mille tegevusalaks on veebi ning mobiili tarkvaraarenduse täisteenuse osutamine nii kodumaisel kui ka rahvusvahelisel turul.

Kodumaja AS lõi 2015. aastal juurde 59  uut töökohta. Ettevõtte põhitegevus on (puit)karkassehitiste projekteerimine ja ehitamine tehases toodetud elementidest.  2015. aasta lõpus valmis aktsiaseltsil Kodumaja 14-korruseline ja 51 meetri kõrgune maailma kõrgeim puitmaja.

Suurim ekspordi kasvataja OÜ TMB Element tegeleb monteeritavate raudbetoontoodete tootmise ja  müügiga. OÜ tegutseb peamiselt Eesti, Skandinaavia ja Soome turul. Ettevõtte müügitulu oli 24.6 miljonit eurot ning eksport 16.5 miljonit eurot.

Suurim investeerija AS Tartu Veevärk investeeris 2015. aastal kokku 7.7 miljonit eurot.

Aasta turismiteoks tunnistati Hektor Design Hostel. Meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtjatest oli parim OÜ EST-DOMA. Tartu Teaduspargi aasta ettevõtteks tunnistati Solis BioDyne OÜ, edukaim SA Tartu Ärinõuandla toel alustaja oli Disaintekstiil OÜ ja Tartu Loomemajanduskeskuses – Teenu OÜ. Tartu Kutsehariduskeskuse parim koostööpartner oli mullu AS HANZA Mechanics Tartu.

Parimate ettevõtjate väljaselgitamisel kasutati alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2016 esitatud 2015. a majandusaasta aruande näitajaid. Parimate ettevõtjate autasustamine toimub 27. septembril  Dorpati Konverentsikeskuses.

Tartu linn valib parimaid ettevõtjaid alates 1998. aastast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755