21. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GlobalReader kaasas 165 000 eurot investeeringuid ja pürib Saksamaa turule

Foto: Erakogu
Tootmisettevõtete liinitöö info analüüsimisega tegelev Eesti idufirma GlobalReader kaasas 165 000 eurot investeeringuid ning plaanib laieneda Saksamaa turule, teatas ettevõtte asutaja Indrek Jaal.

Tehnopol Startup Inkubaatori programmi edukalt lõpetanud idufirma GlobalReader`i käive on aastaga kasvanud üle 100% ning Jaal plaanib ettevõtte laienemist välisturgudele. “Me oleme vähem kui aastaga paigaldanud Eesti suurematesse ja väiksematesse tootmisettevõtetesse üle 160 seadme ning seda 38-le kliendile. Eesti turgu peame testturuks ning nüüd, kui kaasatud on suurem investeering, on plaan laieneda ka mujale Euroopasse ning esimeseks valisime Saksamaa turu,“ sõnas ta.

GlobalReader tuli 2015. aastal turule teenusega, mis aitab tootmisettevõtete liinide tööd jälgida, nende kohta infot koguda ja saadud infot analüüsida. GlobalReader’i teenus on lahendus, mis aitab muuta tootmist efektiivsemaks ja see sobib nii suurtele kui ka väikestele tootmisettevõtetele. Andmed kogub kokku GlobalReader´i poolt välja töötatud väike must kast, mis saadab kogutud andmed edasi pilveserveritesse. „Kuna kõik andmed ja analüüs asuvad pilveserveris, siis saame pakkuda soodsamat hinda võrreldes n-ö rätseplahendustega,“ selgitas Jaal.

GlobalReader on aktiivselt müügiga tegelenud alates 2015. aasta esimesest kvartalist. 2016. aasta alguses kaasas GlobalReader 165 000 euro väärtuses investeeringuid.

Ettevõte peab oma eduloo alguseks 2014. aastat, mil liituti Tehnopoli Startup Inkubaatoriga ning asuti koos küpsenud ideed ellu viima. GlobalReader võttis osa ka erinevatest iduettevõtetele mõeldud üritustest nagu näiteks investorite konverents Seed Forum ja tehnoloogiakonverents Latitude59, kus esitleti ning lihviti oma ärimudelit. 2015. aastal liitus GlobalReader ka Buildit´i kiirendiga, mis omakorda ettevõttele hoogu juurde andis. Buildit oli ka üks esimesi, kes ettevõttesse investeeris. Lisaks sellele kuulutati GlobalReader prototüüpimist rahastava Prototron fondi 2015. aasta kevadise vooru üheks võitjaks ning ettevõtet premeeriti 5600-eurose rahasüstiga.

GlobalReader liitus Tehnopoli Startup Inkubaatori<http://www.tehnopol.ee/startup-inkubaator/inkubatsioon/> programmiga 2014. aasta maikuus. Tehnopol Startup Inkubaatori programm on mõeldud alustavatele tehnoloogiaettevõtetele, kellel on eskaleeruv äriidee ning suur potentsiaal üleilmse turu vallutamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755