24. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Eesti koostöös FOXiga pakuvad Netflixile konkurentsi

Foto: Ardo Kaljuvee
FOX ja Telia Eesti lansseerisid esimesena Baltimaades uudse teleprogrammi vaatamise võimaluse FOXplay, mis võimaldab reklaamivabalt vaadata telekanalite FOX ja FOX Life sarjade paremikku. FOXplay lisandus lisatasuta Telia TV klientide põhipaketi juurde 23. märtsil.

Telia Eesti TV ja multimeedia hankejuht Toomas Luhats rääkis lansseerimisüritusel, et lahenduses on esialgu üleval ligi 200 tunni jagu meelelahutust, millest Eesti keskmise televaataja harjumuste kohaselt jagub vähemalt 3 kuuks. „FOXplay sisaldab telekanalite FOX ja FOX Life poolt valitud maailma kvaliteetsete sarjade paremikku.  Kogu sisu saab vaadata reklaamivabalt, järjest ja kasvõi piiramatu arv kordi. Telia klientidele on FOXplay põhipaketis lisatasuta. Lisaks jõuavad teatud sarjad rakendusse koheselt pärast maailma esilinastust,“ rääkis Luhats.

23.märtsil avatud rakenduses on muu hulgas üleval nt hittsarja „Elavad surnud“ kuus esimest hooaega ning sarjade „Wayward Pines“ ja „Da Vinci deemonid“ kõik hooajad. Rakenduse sisu hakkab regulaarselt täienema – nt päev pärast maailma esilinastust, 25. aprillist hakkavad rakendusse lisanduma menuseriaali „Troonide mäng“ uue, kuuenda hooaja osad.

FOX on varem lansseerinud sarnase lahenduse kaheksas riigis: Bulgaarias, Hispaania, Kreekas, Poolas, Portugalis, Prantsusmaal, Soomes ja Türgis. Eesti on Baltimaade seas esimene, kus telekanal ja telekommunikatsiooniettevõte on koos sellise lahenduse turule toonud.

FOXi Põhja-Euroopa regiooni juhi Rodion Pryntsevsky sõnul on lahenduse eesmärk tulla vastu televaatajate soovidele ning pakkuda suuremat vabadust nende lemmiksarjade vaatamiseks. „Televaatamise kogemus on ajaga oluliselt muutunud ning meie roll on nende muutustega kaasas käia ja pakkuda meie vaatajatele seda, mida nad soovivad – parimat meelelahutust reklaamivabalt, täpselt sellisel kujul ja millal vaatajad seda ise tahavad,“ ütles Pryntsekvsy.

Hetkel saab FOXplay’d vaadata Telia TVst ja Telia MINU TV kodus lahendusega, kuid Telia Eesti arendajad töötavad selle nimel, et juba lähituleviks oleks FOXplay sisu vaadatav ka nutitelefonist ja tahvelarvutist.

FOX Networks Groupi kuulub multimeediaettevõtte 21th Century FOX gruppi, mille halduses on enam kui 300 meelelahutus-, dokumentaal-, spordi- ja filmikanalit Ladina-Ameerikas, Euroopas, Aasias ja Aafrikas, kokku 45 erinevas keeles. Telekanaleid jõuavad rohkem kui 1,6 miljardi inimese kodudesse üle maailma. Eesti televaatajatele on kättesaadavad FOXLife ja FOX ning osaliselt eestikeelsena loodus- ja teadusdokumentaalidele keskenduv National Geographic Channel.

Telia on uue põlvkonna IT -ja telekommunikatsiooni ettevõte, kelle eesmärk on pakkuda oma klientidele turul suurimat väärtust ning panustada infoühiskonna arengusse. Telia pakub laia valikut mobiilside, lairiba, TV, ja IT lahendusi nii era- kui äriklientidele. Telia Eesti on osa rahvusvahelisest TeliaSonera grupist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755