Autor: Aali Lilleorg • 22. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Eesti saab uue tegevuspõhise peakontori

Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Eelmisel nädalal sai nurgakivi büroohoone, kus hakkab asuma uudse lahendusega tegevuspõhine Telia Eesti peakontor. WoHo kvartali esimesena kerkiv Telia uus peakontor valmib 2017. aasta alguses ja seda finantseerib Swedbank.

Aadressile Mustamäe tee 3 kerkiv büroohoone tuleb 14-korruseline, millest 11 võtab rentnikuna kasutusele Telia Eesti. Kogu hoone pindala on ca 9000 m2 ning 7200 m2 võtab sellest kasutusele Telia, kelle 2000 töötajast asub uues hoones tööle 600. 

Telia valmiv peakontor kannab endas uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõtte sõnumit ning valmides eristub see väga selgelt tüüpilisest kontoritöö keskkonnast. Teisisõnu saab endale tegevuspõhise kontori, kus iga inimene saab valida, kus ja kellega ta hetkel koos töötab. Uude majja kolib Telia 2017. aasta kevadel.

Kvartali ühe partneri AS EKE Real juhataja Karl Ader märkis, et valmiv hoone on mitmes mõttes eriline. „Telia hoonet iseloomustavad kõrged laed, peen sisekujundus ja -viimistlus, tipptehnoloogia, maa-alune vaiaküte ja jahutus, läbi kahe korruse kulgev 9 meetri kõrgune naturaalne taimesein ning 40 meetri laiune fassaadiekraan kogu maja laiuses. Tegu on Tallinna ühe ilusama ja omanäolisema ärihoonega.“

Telia uue peakontori hoone on samas vaid üks osa suuremast kvartalist, kuhu kerkib lähiajal kokku ca 33 000 ruutmeetri ulatuses elu- ja äripindu ning mis seetõttu kannab nime WoHo (work & home) kvartal.

„Meie uus kvartal on uut suunda näitav elu- ja ärikeskkond, kus kaks erinevat poolust on omavahel läbimõeldult sulandunud. Kvartali  asukoht on ideaalne linna mistahes suunda liikumiseks, mis on ka üks selle piirkonna kiire arengu alustest,“ sõnas WoHo kvartali teine partner Reterra Estate OÜ juhatuse esimees Reigo Randmets.

„Meeldiv töökeskkond on tagatud nii modernsetes bürooruumides kui ka uudse lahendusega eritasapindadega pargialal.  Mõnusate istumiskohtadega pargiala pakub võimaluse ka linna keskel rohelust nautida. Avaratest akendest ja terrassidelt avanevad lummavad panoraamvaated kogu linnale ja merele. See kõik pakub võimaluse keset argipäevast kiirustamist aeg korraks maha võtta,“ lisas Randmets. 

Esimesena kerkib kvartalisse 14-korruseline Telia maja, mis valmib juba 2017. aasta alguses, sellega koos ka uus parkimismaja. Seejärel jõuab arendus teise kõrghoone kätte, kuhu tulevad uued bürood ja korterid.

Telia uue peahoone ehitust finantseerib Swedbank. „Meil on suur rõõm olla selle projekti partneriks ning näha Tallinna büroopindade turgu mitmekesistumas,“ ütles panga kinnisvaraosakonna juht Ero Viik.

Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Foto: Telia Eestii
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755