Autor: Aali Lilleorg • 15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Company juht Johan Dennelind sai e-residendiks

Foto: Ardo Kaljuvee
Tallinna-visiidi käigus 11. augustil kohtus Telia Company juht Johan Dennelind Eesti Vabariigi Presidendi Toomas Henrik Ilvese ja majandus- ja taristuminister Kristen Michaliga. Kohtumistel räägiti Eesti digiühiskonna arengutest ja tulevikuvaatest. Minister Michal andis Johan Dennelindile üle ka Eesti e-residentsuse.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul on Telia juhi Johan Dennelindi hakkamine e-residendiks tunnustus e-residentsusele ja Eestile kui tulevikku vaatavale digiriigile. 

„Olen uhke, et minust sai e-resident, see programm on järjekordne näide e-Eesti tipptasemel digimajandusest. Rõhutasime tänasel kohtumisel Telia Company pikaajalist vaadet ning soovi sarnaselt varasemale jätkata investeeringute, innovatsiooni ja maailmaklassi tehnoloogiate arendamisega siinse e-ühiskonna arenguks,“ kommenteeris Johan Dennelind.

Kohtumisel käsitleti telekommunikatsioonisektori tulevikku, mille järgmiste aastate üks oodatavamaid samme on 5G projekt. "On rõõm, et Telia on otsustanud ühe esimesi testkeskkondi rajada Tallinnasse, et Eesti saaks olla taas uute tehnoloogiatega esirinnas,“  tõi Michal kohtumisest välja.

5G internet toob praegusest kordades suuremad internetikiirused ja ülikõrge töökindluse. 5G võrk on eelkõige vajalik asjade internetiks (IoT), et seadmete massilise kasvu korral jätkuks interneti kiirust ja andmemahtu kõigile. Inteli ennustuse kohaselt on aastaks 2020 internetti ühendatud 10 korda rohkem seadmeid kui täna.

Telia plaanib esimesed 5G testkeskkonnad rajada Stockholmi ja Tallinna aastaks 2018.

Foto: Ardo Kaljuvee
Foto: Ardo Kaljuvee
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755