7. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste kaasabil ühe äpiga 23aastaselt miljonäriks

Foto: Kuvatõmmis
Eestlaste korraldatud üritusel Garage48 arendasid noored valgevenelased mobiilirakenduse, mille Facebook kiiresti ära ostis. Ekspressi ajakirjanik kohtus Minskis üleöö miljonärideks saanud noortega ja uuris, kui suurt rolli mängisid äpi valmimisel eestlased.

Eugene Nevgen (23) ja Sergey Gonchar (23) lõid meeskonnaga neli kuud tagasi Minskis korraldatud Garage48 üritusel mobiiliäpi nimega Masquerade ehk MSQRD, mille Facebook märtsis ära ostis.

Masquerade on mobiilirakendus, mille abil saab telefoniga selfisid tehes näole kuvada lõbusaid animeeritud filtreid ja näiteks kahekesi kaamera ette tulles saavad sõbrad omavahel näod ära vahetada. Äpi eest makstud hinda ei ole avalikustanud ei loojad ega Facebook, räägitakse vähemalt sajast miljonist dollarist.

„Eesti iduettevõtjad räägivad valgevenelaste äpist viimastel nädalatel sama palju nagu Steve Jobsist,“ arvab artikli autor Marian Männi.

Vestluses tõdevad noormehed, et Valgevenes toimub mitmeid häkkerimaratone, aga Garage48 erineb teistest: „Eestlased on väga karmid, üritusel tuleb reeglitest kinni pidada.“

Minski kesklinnas asuvas iduettevõtjate majas Imaguru kinnitab itimees Jaroslav ajakirjanikule, et valgevenelastel on tugevad IT-teadmised ja oskused, aga nad ei oska ettevõtteid luua ega tooteid müüa, äri tegemist õpitakse eestlastelt.  

Männi artiklit sellest, kuidas ta Masquerade’i kontorit külastas ja uuris, kui suurt rolli mängisid äpi valmimisel eestlased ja mida noored miljonärid saadud raha eest esimesena ostsid, saad pikemalt lugeda Ekspressist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755