7 aprill 2016

Eestlaste kaasabil ühe äpiga 23aastaselt miljonäriks

Foto: Kuvatõmmis

Eestlaste korraldatud üritusel Garage48 arendasid noored valgevenelased mobiilirakenduse, mille Facebook kiiresti ära ostis. Ekspressi ajakirjanik kohtus Minskis üleöö miljonärideks saanud noortega ja uuris, kui suurt rolli mängisid äpi valmimisel eestlased.

Eugene Nevgen (23) ja Sergey Gonchar (23) lõid meeskonnaga neli kuud tagasi Minskis korraldatud Garage48 üritusel mobiiliäpi nimega Masquerade ehk MSQRD, mille Facebook märtsis ära ostis.

Masquerade on mobiilirakendus, mille abil saab telefoniga selfisid tehes näole kuvada lõbusaid animeeritud filtreid ja näiteks kahekesi kaamera ette tulles saavad sõbrad omavahel näod ära vahetada. Äpi eest makstud hinda ei ole avalikustanud ei loojad ega Facebook, räägitakse vähemalt sajast miljonist dollarist.

„Eesti iduettevõtjad räägivad valgevenelaste äpist viimastel nädalatel sama palju nagu Steve Jobsist,“ arvab artikli autor Marian Männi.

Vestluses tõdevad noormehed, et Valgevenes toimub mitmeid häkkerimaratone, aga Garage48 erineb teistest: „Eestlased on väga karmid, üritusel tuleb reeglitest kinni pidada.“

Minski kesklinnas asuvas iduettevõtjate majas Imaguru kinnitab itimees Jaroslav ajakirjanikule, et valgevenelastel on tugevad IT-teadmised ja oskused, aga nad ei oska ettevõtteid luua ega tooteid müüa, äri tegemist õpitakse eestlastelt.  

Männi artiklit sellest, kuidas ta Masquerade’i kontorit külastas ja uuris, kui suurt rolli mängisid äpi valmimisel eestlased ja mida noored miljonärid saadud raha eest esimesena ostsid, saad pikemalt lugeda Ekspressist.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821