11. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal kahekordistas tegevuskasumi

Foto: Eiko Kink
Rahvusvahelise tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortali arvestuslik tegevuskasum (EBITDA) kasvas 2015. aastal üle kahe korra 3,7 miljoni euroni. Ettevõtte konsolideeritud käive kasvas 2015. aastal 6,4 protsenti 45 miljoni euroni.

Nortali tegevjuhi ja asutaja Priit Alamäe sõnul on ettevõte vaatamata üldisele majanduse jahtumisele suutnud tänu suure mõjuga projektidele enamikel Nortali sihtturgudel äri kasvatada.

Möödunud aasta silmapaistvaimate ning suurima mõjuga projektide hulgast toob Alamäe välja arenduse Omaanis, mis võimaldab registreerida ettevõtte 3 minutiga; iga-aastaselt 2,7 miljonit tonni tooteid jaotava Neste logistikasüsteemi arenduse Soomes, mis parandas informatsioonivahetuse protsesside täpsust ja kiirust, ning digiloo ja haigla haldussüsteemide arenduse Leedus, mis hõlmab 32 haiglat ja loob sujuva informatsioonivahetuse patsientide, haiglate, apteekide ja tsentraalse süsteemi vahel.

„Nortali edukas koostöö Eestis nii ministeeriumite kui ka valitsusasutustega, mida peetakse maailmas kõige efektiivsemaks nii toetuste andmise korraldamises kui ka selleks vajaminevate analüüside ja kontrollide läbiviimises, jätkus ka 2015. aastal. Samuti aitasime tõsta erinevate avaliku ja erasektori klientide efektiivsust, rakendades FlairPoint dokumendihalduse , MS CRM-i, ASPROVA lean management’i ning StaffLogic ressursiplaneerimise lahendusi,“ ütles Alamäe.

Käesoleval aastal jätkab Nortal investeerimist terviklike kontseptsioonide (Nortal Concepts) arendamisesse, et pakkuda klientidele täisteenust, mis hõlmab lisaks tarkvaraarendusele kõike alates strateegia loomisest, protsessi ümberkujundamisest kuni tehnoloogia muutmise, juurutamise ja muutuste juhtimiseni. Nortal pakub teenuseid nii valitsus- ja tervishoiuorganisatsioonidele kui ka eraettevõtetele tootmis-, energia-, logistika- ja telekommunikatsioonisektorites.

Nortal on rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte, mis keskendub järgnevatele ärivaldkodadele: e-valitsemine, tervishoid, telekommunikatsioon, tootmine ja logistika. Ettevõtte käive 2015. aastal oli 45 miljonit eurot. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ja ettevõte annab tööd 550 spetsialistile, kes viivad ellu ärikriitilisi ning suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas. Nortal on hinnatud tööandja kõikidel sihtturgudel ning võitnud Eestis töötaja- ja peresõbralikuma ettevõtte konkursi kolmel korral – 2008. , 2010. ja 2014. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052