Autor: ITuudised.ee • 20. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe ostis Nortali välja

Foto: Andres Haabu
Nortali töötajad ostsid eelmisel nädalal ettevõttes seni investeerimisfondidele kuulunud osaluse välja, enamus Nortalist kuulub nüüd firma juhile Priit Alamäele, kirjutab Äripäev.

„Sellest tehingust ei lähe keegi rusikas taskus ära, vaid lähevad hea maitsega, nii ostjad kui müüjad,“ iseloomustas Nortali juht ja üks omanikke Priit Alamäe erinevate osapoolte rahulolu tehtud aktsiamüügi tehinguga. Tema sõnul tingib seda tehingu mõistlik hind.

15 miljonit eurot oli tehingu summa, mis maksti aktsiate müüjatele pärast mitmeid läbirääkimisi 50 % aktsiate eest. Müüjateks olid Poola investeerimisfond Enterprise Investors, kellel oli seni veidi üle 40% ettevõttest, ja LHV Pensionifondid, kellel oli veidi alla 10% ettevõttest. Sama tehingu käigus müüsid ka mõned endised aktsionärid oma osaluse, kuna nad ei ole enam Nortali töötajad. Näiteks endine Soome ja endine Leedu üksuse juht.

Aktsiamüügi tehingut rahastasid Nortali nii uued kui ka vanad aktsionärid ja puudu jääv raha laenati pangast. Pärast tehingu tegemist on Nortalis kokku 34 aktsionäri, kes kõik on Nortali võtmetöötajad.

Pärast aktsionäride vahetust ettevõttes sisulisi muutusi Alamäe sõnul tulemas ei ole. Kindlasti laienetakse geograafiliselt, mingil kujul juba sel aastal, aga ka järgmiseks aastaks on juba mingid plaanid olemas, lubas Alamäe. Ta rääkis kahest koduturust, nimetades nendeks Põhja-Euroopat ja Lähis-Ida.

Põhja-Euroopas nägi ta huvitavate riikidena Rootsit ja Saksamaad ja pigem pidas Alamäe silmas kas ettevõtete ostmisi või teiste ettevõtetega ühinemist. Pärsia lahe ääres nägi ta laienemist pigem läbi ettevõtte asutamise ja tegutsemise. „Sel aastal me paneme ilmselt Dubais jala maha. Ja kui hästi läheb, siis ilmselt ka Kuveidis ja Saudi-Araabias,“ lausus ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Virge Haavasalu

[email protected]

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755