17. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 hakkas testima Eestis uusi mobiilimakseid

Foto: Pixabay
Mobiilsideoperaator Tele2 avas 15. aprillil Eestis 20 000 inimesele testimiseks uue makselahenduse, mis võimaldab 35s söögikohas tasuda arve mobiiliga.

“Mobiilne rahakott” makselahendus toimib läbi Tele2 Eesti mobiiliäpi. Maksmiseks pole vaja krediitkaarti ning inimene tasub oma ostude eest kuu lõpus koos telefoniarvega.

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul toimib makselahendus esialgu peamiselt toidukohtades. “Praeguseks on liitunud 35 söögikohta ja see number kasvab kiiresti,” ütles Aron ning lisas, et Tele2 mobiilimakse on esimene Eestis, mis jõuab reaalselt paljudesse maksekohtadesse ja tuhandete inimeste tavakasutusse.

Aroni kinnitusel on mobiilimakse tavalisest palju kiirem, sest võimaldab teenindajat ootamata keskmiselt kolme sekundiga arve ära maksta ja lahkuda. “Samuti on võimalik lauast tõusmata oma tellimusi ja summat vaadata,” lisas Aron.

Sõltuvalt restoranist on makse tegemiseks skaneeritav QR-kood restorani lauas, teenindaja tahvelarvutis või kassas.

“Sarnast mobiiliäpiga tasumise võimalust testitakse praegu Suurbritannias ning ka USA hiigelkett Walmart üritab sama lahendust ostjateni viia. Kaupmehele on see mõistlik, sest ta ei pea maksma pangale makseterminaliga seotud tasusid,” lausus Aron.

Ühes kuus saab inimene maksta mobiiltelefoniga kuni 200 euro väärtuses, maksimaalne summa sõltub määratud krediidilimiidist. Lahendus on turvaline, sest makse sooritamiseks tuleb sisestada kliendi enda määratud PIN-kood.

Rakendus on kuu lõpuni Tele2 Eesti äpi alla laadinud klientide testkasutuses ning Tele2 ootab neilt kasutuskogemuse kohta tagasisidet. Seejärel viiakse võimalikud täiendused sisse ning maist on Tele2 mobiilimakse täielikult kasutusvalmis.

“Mobiilse rahakoti” kasutamiseks peab olema Tele2 lepinguline klient. Ühe mobiilimakse hind on 32 senti. Sobiva Android-tarkvara ja lahenduse töötas koos Tele2-ga välja rahvusvaheline mobiilimakserakenduste tootja WoraPay. iPhone’i kasutajatele avatakse m-maksed mais. Tele2 mobiiliäpi on Eestis alla laadinud üle 20 000 inimese.

Kohad, kus Tele2 kliendid saavad mobiiliga maksta:

Carmen Cafe Rotermanni

Sony Center SolarisHiiu PubiHiiu Pubi piljardCarmen Cafe KentmanniKatusekohvikButterfly SushiSony Center RoccaSushi CatTokumaruPööningGinza SushiGreen BakeryGala SushiIstanbul KebabSushi PandaDominicTrühvelFrenchyMerikhCreppKiviPaberKääridVeloplusShvipsRucolaMannaLaRoosaBaribal TartuBaribal TallinnPierreEscape RoomLeib Resto

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755