17. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis loodud Õpiveeb TEBO pääses Tšiili kiirendisse

Foto: Erakogu
Eesti iduettevõte TEBO, mis arendab koolidele õppimistöö hõlbustamiseks Õpiveebi, pääses 1700 soovija seast Tšiili riiklikku kiirendisse, kus pakutakse ettevõttele pooleaastast kiiret kasvuprogrammi koos 26 000eurose toetusega.

„Ladina-Ameerika on huvitav turg. Riikide majandused arenevad, panustatakse haridusse. Hästi on levinud mobiili- ja internetikasutus. See loob meile hea eelduse turule sisenemiseks: neil on olemas vajalik tehniline tase, nad tahavad haridust parandada ja on valmis selle eest maksma. Lisaks on see kena suur turg. Tšiilis näiteks on 3 miljonit õpilast, Argentinas 9 miljonit,“ põhjendas Õpiveebi asutaja Tõnis Kusmin.

Ettevõttel on Tšiilis kaks fookust: arendada toodet ja katsetada turgu. „Tšiilis teeme pilootprojekti kümne kooliga. Kui see on edukas, tuleme tootega Eestis turule,“ selgitas Kusmin ning lisas, et eesmärk on registreerida 10 000 õpetajat ja koguda 50 000 õppematerjali.

Eestis kasutab Õpiveebi süsteemi praegu 3000 õpetajat. Süsteemis on kogu digitaalne õppematerjal ühes kohas – failid, videod, testid jne, mida saab õpilastele saata ühe klikiga. Lisatud sisust on 80% avalik, kust kasutajad leiavad kasulikke materjale ka teistelt õpetajatelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755