Autor: ITuudised.ee • 3. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virtuaalkeskkonnas allkirjastatud koostööleping ühendab Eesti tehnoloogiariigi jõud

Foto: Ülemiste City
Täna sõlmiti Tallinnas Ülemiste City ärilinnakus koostööleping, millega viis organisatsiooni ühendavad jõud, et tõsta Eesti rahvusvahelist tuntust tehnoloogiariigina, tuua riiki suuri rahvusvahelisi ettevõtteid ning kasvatada teadus- ja arendustegevuse alast koostööd Eesti kõrgkoolide ja ettevõtete vahel.

Koostöölepingu sõlmisid Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Tallinna Teaduspark Tehnopol ning Ülemiste City ärilinnakut arendavad Mainor Ülemiste ja Technopolis Ülemiste.  

Mainor Ülemiste nõukogu esimehe Ülo Pärnitsa sõnul on Ülemiste City algusest peale oma missiooniks pidanud mitte ainult füüsilise keskkonna rajamist, vaid ka igakülgset tegevust Eesti kui suurepärase ettevõtluskliimaga riigi propageerimisel ning välisettevõtete siia meelitamisel.  “Peame pidevalt läbirääkimisi välisfirmade arendus- ja IT-keskuste siiatoomiseks, kuid nii mõnelgi korral oleme tundnud, et läbilöögi saavutamiseks peaksime Eesti sees oma tegevust paremini koordineerima ning teadus- ja arendustegevusega seotud jõud koondama,” märkis Pärnits ja ütles, et tema hinnangul on just nüüd allakirjutatud lepe Ülemiste City ajaloos kõige olulisem samm selle eesmärgi poole liikumisel.  

Tallinna Tehnikaülikooli rektori akadeemik Jaak Aaviksoo kinnitusel näeb Tehnikaülikool ühe oma peamise väljundina Eesti tehnoloogilise konkurentsivõime kasvu, mis sünnib eelkõige ülikoolide ja ettevõtluse koostöös.  

“Eesti konkurentsivõime kasvab eelkõige ülikoolide ja suurte, rahvusvahelise haardega ettevõtete koostöös, milleks loovad soodsaima kasvupinnase ülikoolide teaduskompetents, tipptasemel lõpetajad ja teadus- ja tehnoloogiaparkide poolt loodav infrastruktuur. Nii Teaduspargi Tehnopol linnak koos tehnoloogiaettevõtluse tugiteenustega kui Ülemiste ärilinnak on ülikoolile suurepärasteks koostööpartneriteks ja ülikoolist võrsunud spin-off firmadele kasvupinnaseks,” selgitas Aaviksoo.   

Aaviksoo hinnangul on Eestis viimase kümnendi jooksul tekkinud mitmeid perspektiivikaid ettevõtteid koondavaid klastreid – IT-, materjali-, biotehnoloogia- ja teistes valdkondades. “Koostöö Ülemiste City arendajatega lubab seda teed nö nutika spetsialiseerumisega jätkata – linnakusse on juba koondunud IT-ettevõtete näol arvestatav potentsiaal, mis kasvab kahtlemata veelgi,” märkis Aaviksoo.   

Koostöölepingule andsid allkirjad Tallinna Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo, Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektor majandusdoktor Ülo Pärnits, Tallinna Teaduspark Tehnopol juhataja Jaak Raie ning Ülemiste City linnakut arendavate Technopolis Ülemiste AS ja Mainor Ülemiste AS juhatuste esimehed Gert Jostov ja Margus Nõlvak. 

Koostööleppe allkirjastamine toimus esmakordselt Eestis virtuaalkeskkonnas, kasutades selleks riigi ainukest HTC Vive seadet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755