4. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid ettevõtluse edendajate konkursi Eesti eelvooru võitjad

Foto: Garage48
Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2016 Eesti eelvooru võitjaiks osutusid žürii hinnangul iduettevõtete ideede käivitaja Garage48 ning innovaatiliste tehnoloogiate tutvustaja SA Innovatsioonikeskus Innokas.

Innokase eestvedaja Angela Leppiku hinnangul on hea mõte otsida konkursile kandidaate just maakondlike arenduskeskuste kaudu, kes tunnevad kohalikul tasandil erinevaid ettevõtmisi ning saavad suunata neid konkursil osalema. „Selline konkurss on vajalik ka osalejatele endile, kuna see paneb oma organisatsiooni tegevust vaatama kõrvaltseisja pilguga - näed selgemalt, millele on vaja edaspidises tegevuses rohkem keskenduda. Muidugi annab tunnustus jõudu ja tahet innuga edasi liikuda ning aitab mõista veelgi enam, kui oluline on teha koostööd maakonnatasandil, Eesti siseselt ning leida partnereid väljaspoolt Eestit,“ sõnas Leppik.

Garage48 juhatuse liikme Maarika Susi ütles, et tal on hea meel, et üha enam väärtustatakse ettevõtlikku mõtlemist ja heade ideede teoks tegemist. "Oleme õnnelikud antud konkursi võidu ja tunnustuse üle. Meie organisatsiooni tegevus on algusest peale olnud suunatud ettevõtlikkuse edendamisele ja populariseerimisele ning tunnustuse saamine vaid motiveerib meid veelgi rohkem panustama start-up kogukonna arendamisse ja ettevõtlikkuse vaimu tõstmisele. Rõõm on ka näha, et naiste motiveerimine ja võimaluste suurendamine IT sektoris on lähedane teema ka seekordsele žüriile, kes toetas meie püüdlusi ja innustas jätkama sellesuunalisi tegevusi ka tulevikus," märkis Susi.

Žürii esimehe Viljar Lubi sõnul oli väga raske teha valikut nii rohkete entusiastlike ettevõtmiste vahel. „Kandidaatide rohkuse üle oli meil muidugi vaid heameel. Oli väga erinevatel tasanditel ja erinevates lõikudes ettevõtluse edendamisega tegelevaid ettevõtmisi. Lõpuks langetas žürii otsuse lähtudes tugevast rahvusvahelisest mõõtmest ja idee aastate jooksul kinnitust saanud originaalsusest, nagu seda on Garage48 formaat, mis viib lühikese ajaga suurepärase idee ka esimese prototüübini. Innokase puhul tuleks esile tuua selle Läänemaal tõelise kvalitatiivse hüppe teinud ettevõtmise võimet kaasata suurel hulgal erasektori raha, samuti tihedat koostööd teiste vörgustikega nagu näiteks Mektory.“

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2016 Eesti eelvooru žüriisse kuulusid MKM majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBS-i professor Tiit Elenurm, EAS-i juhatuse esimees Hanno Tomberg, Rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning Teenusmajanduse koja tegevjuht Evelyn Sepp.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052