Aali Lilleorg • 29. juuni 2016
Jaga lugu:

Algas universaalse disaini konkurss

Foto: Pixabay

Sotsiaalministeerium kuulutas välja konkursi universaalse disaini põhimõtetest lähtuvatele tudengiprojektidele toodete, teenuste, ehitiste ja digitaalkeskkonna disainis. 4000-eurose auhinnafondiga konkursile saab töid esitada 2. detsembrini.

Konkursil on oodatud osalema väljakuulutamise hetkel nii kõrgkoolis õppivad tudengid kui ka viimase kuue kuu jooksul kõrgkooli lõpetanud inimesed. Parimate projektide vahel läheb jagamisele 4000-eurone auhinnafond.

Mis on universaalne disain?

„Universaalne disain on lähenemisviis kujundamisele ja projekteerimisele, mis võtab arvesse võimalikult laia kasutajarühma vajadusi ja huve, olenemata  näiteks kasutaja east, erivajadustest või võimetest. Konkursi laiem eesmärk on tõsta nii vastava valdkonna tudengite kui tulevaste praktikute, aga ka üldise avalikkuse teadlikkust universaalse disaini põhimõtetest ja nende rakendamisest saadavast kasust,“ ütles hoolekande osakonna juhataja Marit Raist. „Peamine on muuta elukeskkond, tooted ja teenused ilma kohandusteta kasutavaks võimalikult paljudele.“

Tänavu käivitub töövõimereform, mille eesmärk on muuta ühiskonna suhtumist vähenenud töövõimega inimestesse ja toetada erivajadustega inimeste aktiivset osalemist tööturul. Üks oluline töövõimereformi õnnestumise eeltingimus on ka ligipääsetavus. Seetõttu antakse konkursi raames välja töövõimereformi eriauhind, et toetada universaalse disaini põhimõtetest lähtuvate lahenduste leidmist ja uuendusi töövaldkonnas.

Täpsem info konkursi korralduse ja tingimuste kohta on leitav ministeeriumi kodulehel.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt