8. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi suurim rivaal võib kaasata 2 miljardit dollarit

Foto: Pixabay
Populaarse taksoteenuse Uber suurim konkurent, Hiina idufirma Didi Kuaidi on lähedal kokkuleppele, mille õnnestumisel kaasaks ettevõte 2 miljardi dollari jagu investeeringuid.

Juhul kui see õnnestub, saaks Didi Kuaidist maailma suuruselt neljas idufirma. Esikohal on praegu Uber, järgnevad Xiaomi ja Airbnb. Didi ise ametlikku kinnitust seoses investeeringuga andnud pole ning on siiani keeldunud teemat üldse kommenteerimast. 

Hiina on taoliste teenuste nagu Uber jaoks praegu kiireima kasvuga turg, mistõttu hakkab seal tekkima üha suurem konkurents.

Didi kaasas möödunud aastal 3 milljardit dollarit ning ettevõtte väärtus on praeguseks hinnatud 16,5 miljardile dollarile. Didi tegutseb umbes 400 Hiina linnas. Ettevõte loodab, et selle aasta lõpuks kasutab Didi teenust 10 miljonit autojuhti ja 30 miljonit sõitjat.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755