19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti jagamismajandus tähistab esimest sammu sõidujagamise reguleerimisel

Foto: Pixapay
Eesti Jagamismajanduse Seltsi liikmed avaldavad täna Riigikogu ees ühiselt mõtlevate ettevõtjate kogunemisega jagamismajandusele toetust. Samal päeval on Riigikogus esimesel lugemisel seaduseelnõu, mis reguleerib Eestis sõidujagamise.

Ürituse eesmärk on avaldada toetust Eesti kiirelt kasvavale  jagamismajanduse sektorile ning tutvustada Eesti ettevõtteid nagu GoWorkaBit, Fundwise, Jobbatical, Shipitwise, Taxify, Toitla, Wisemile, Autolevi, Uber Estonia, Bondora ja Crowdestate.

Jagamismajanduse Seltsi kõneisiku Sander Ganseni sõnul on Eesti majanduse huvides valdkonna kiire reguleerimine ja ta peab oluliseks, et riik suudab ühte sammu käia uuendusliku tehnoloogia poolt toodud muudatustega majanduses.

„Meie eesmärk ei ole kellelegi vastanduda, vaid tähistada seda päeva ja tunnustada Riigikogu liikmeid ülejäänud Euroopale eeskuju näitamise eest. Eesti on esimene riik Euroopa Liidus, kes on otsustanud nii selgelt jagamismajanduse enda kasuks tööle panna.“

„Jagamismajandus võimaldab inimestel paremini rakendada oma olemasolevat vara, loob kümnetele tuhandetele inimestele võimaluse paindlikuks teenistuseks ning suurendab läbipaistvust majanduses. Kõik toetajad on oodatud koos meiega tähistama Eesti parlamendi edumeelset sammu, millega antakse kasvavale majandusharule vajalik õiguslik tõuge,“ lausus Gansen.

Avalik toetusavalduse jagamismajanduse reguleerimiseks toimub 19. aprillil kell 9.30-10.30 aadressil Lossiplatsi 1a.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755