Autor: ITuudised.ee • 17. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes osalevad Yorki hertsogi idufirmade võistlusel Tallinnas?

Foto: Dan Taylor
Briti kuningakoja liikme, Yorki hertsog Andrew poolt algatatud startup-võistlus Pitch@Palace toimub esimest korda väljaspool Suurbritanniat. 1. juunil Kultuurikatlas toimuvale võistlusele kandideeris üle 110 startupi 11 riigist, kelle seast valiti parimad – 7 Eesti ja 2 Läti startupi.

Võistlusele Pitch@Palace Estonia valiti need kasvufaasi startupid:

3D Creationist, mis arendab 3D-modelleerimise rakendust (Eesti);Bike-ID, mis pakub kaitset rattavarguste vastu (Eesti);coModule, mis loob elektrisõidukite võrgustikku (Eesti);Funderful, mis võimaldab ülikoolidel toetust küsida (Läti);Nordigen, mis lihtsustab krediidiasutuste protsesse (Läti);RangeForce, mis pakub küberkaitse-alaseid veebitreeninguid (Eesti);Reverse Resources, mis vähendab tekstiilitööstuse kulu keskkonnale (Eesti);SprayPrinter, mis võimaldab lihtsalt pilte erinevatele pindadele trükkida (Eesti) jaTimbeter, mis võimaldab kergemini toorpuitu mõõta (Eesti).

Koostöös Pitch@Palace’iga korraldab võistlust ärikiirendi Startup Wise Guys, mille tiimi esindaja Maris Prii sõnul on suur au, et Eesti on esimene välisriik, kuhu Yorki hertsog oma võistluse toob. „Võistluse kaugeleulatuvat mainet kinnitab ka kandideerijate suur huvi – võistlusele laekus taotlusi 10 Euroopa riigist ja Jaapanist,“ ütles Prii.

Pitch@Palace Estonia võitja saab võimaluse osaleda 7. detsembril Suurbritannias St James’i palees toimuval suurvõistlusel Pitch@Palace Global. Lisaks annavad Eestis toimuval võistlusel auhinnad Microsoft, ReedSmith Legal, Transferwise, Hedman Partners ja Sendgrid.

Pitch@Palace Estonia toimub tehnoloogiakonverentsi Latitude59 raames.

31. mail toimub Latitude59 raames eraldi konkurss ka varase faasi startupidele, kuhu valiti 8 Eesti, 1 Poola ning 1 Ukraina startup:CartSkill (Eesti), Craftinity (Poola), Dentlink (Eesti), Dermtest (Eesti), FeelingStream (Eesti), Genosity Labs (Eesti), Palleter (Eesti), StepShot (Ukraina), Tebo (Eesti) ja Wolfprint 3D (Eesti).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052