Autor: ITuudised.ee • 19. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Kolledž ja Tallinna Tehnikaülikool alustasid koostööd Huaweiga

Foto: Huawei
Täna allkirjastasid IT Kolledž, Tallinna Tehnikaülikool ning Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei vastastikuse mõistmise memorandumi, mis tähistab üliõpilastele suunatud õppeprogrammi „Seeds for the Future“ algust.

Hiina Rahvavabariigi suursaadiku härra Qu Zhe osalusel allkirjastasid vastastikuse mõistmise memorandumi Huawei Baltikumi juht Zhu Lu, Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Jakob Kübarsepp ning Hariduse Infotehnoloogia SA juhatuse esimees Erki Urva.

Koostöös Eesti kõrgkoolidega pakub Huawei info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna (IKT) tudengitele võimalust osa saada kahenädalasest õppeprogrammist Huawei peakorteris Hiinas, sh tutvuda Huawei teadus- ja arenduskeskuste teadlaste tööga.

„Meile kui globaalsele ettevõttele on oluline integreeruda nendesse riikidesse, kus me tegutseme. Eesti on meid väga soojalt vastu võtnud ning meil on olnud siin võimalik kasvada ja areneda. Oleme valmis oma teadmisi ja oskusi investeerima Eesti tudengitesse – IKT valdkonna tulevikuekspertidesse,“ ütles Huawei Baltikumi juht Zhu Lu.

„Meil on väga hea meel, et IT Kolledži tudengitel avaneb suurepärane võimalus osaleda Huawei korporatsiooni finantseeritavas programmis „Seeds for the Future“ ja avardada seeläbi oma silmaringi ning tutvuda maailma ühe suurima telekommunikatsiooni ettevõttega,” ütles Eesti Infotehnoloogia Kolledži rektor Tiit Roosmaa ja lisas, et peame väga oluliseks rahvusvahelist koostööd ja loodame, et täna allkirjastatud memorandum tagab pikaajalised ja tihedad koostöösidemed.

“Eesti kõrgkoolide strateegiline partnerlus tehnoloogiaettevõtetega aitab parimal moel teenida Eesti majandust ja ühiskonda. Koostöö on oluline nii teadus- ja arendustegevuses kui õppetegevuse valdkonnas. TTÜ on veendunud, et õppetöö-alane koostöö Huaweiga on kasulik mõlemale koostööpartnerile,” ütles Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Jakob Kübarsepp. 

Alates 2008. aastast on „Seeds for the Future“ projektis osalenud tuhanded IKT valdkonna tudengid enam kui kahekümne riigi kuuekümnest ülikoolist. Nad on saanud võimaluse täiendada oma oskuseid kohandumaks tööga IKT valdkonnas ning rikastamaks oma arusaamu uutest tehnoloogiatest. Programm on olnud oluline platvorm tudengitele praktiliste kogemuste võimaldamisel ning nende ettevalmistamisel tööks IKT ettevõtetes. Sel aastal osaleb „Seeds for the Future“ programmis 18 Balti riikide üliõpilast.

„Seeds for the Future“ projekti eesmärk on arendada kohalikke IT-talente ja anda neile edasi praktilisi teadmisi. Huawei eesmärk on edendada paremat arusaamist ja huvi telekommunikatsiooni sektori vastu ning julgustada regionaalset arengut ja aktiivset osalust digitaalses kogukonnas.

11.-25.06.2016 toimub selle projekti raames kahenädalane õppereis Hiina, kus on kahel IT Kolledži tudengil võimalik täiendada oma IKT-alaseid teadmiseid ja saada kogemusi Huawei peakorteris ning osaleda hiina keele ja kultuuri õpingutel.

Programmi raames toimuvad:

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaid puudutavad praktilised ja teoreetilised kursused Huawei peakorteris Shenzhenis. Spetsiaalselt välisüliõpilastele loodud põneva programmi raames tutvustatakse lähemalt IKT-valdkonna rahvusvahelisi trende, Big Data strateegiaid, võrgu- ja pilvetehnoloogiate ning mobiilsete seadmete arengut ja tulevikuperspektiive.hiina keele ja kultuuri õpingud tuntud Pekingi ülikoolis (Beijing Culture and Language University);erinevad ekskursioonid ja üritused.

Huawei tooted ja teenused on kättesaadavad enam kui 170 riigis, neid kasutab kolmandik maailma elanikkonnast. 2014. aastal oli Huawei toodetud mobiiltelefonide arvestuses maailmas kolmas. Huaweil on 16 arenduskeskust USAs, Saksamaal, Rootsis, Venemaal, Indias ja Hiinas. Huawei Consumer Business Group on üks Huawei kolmest üksusest, mis tegeleb nutitelefonide, mobiilse lairibaühenduse seadmete, koduseadmete ja pilveteenuste arendamisega. Huawei globaalne võrgustik põhineb 20-aastasel kogemusel telekomisektoris.

Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755