Autor: ITuudised.ee • 4. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huawei 2016. aasta raport: järjepidev kasv ning investeeringud tulevikku

Foto: Martin Dremljuga
31. märtsil avaldas Huawei oma 2016. aasta auditeeritud finantstulemused, mis näitavad järjepidevat iga-aastast kasvu ettevõtte telekommunikatsiooni, ärikliendi ja erakliendi äriüksuste lõikes. Kogu grupi aastatulu oli 70,9 miljardit eurot, mis on 32% rohkem kui 2015. aastal. Netokasum oli kokku 5 miljardit eurot, mis on 0,4% kasv aasta varasemaga võrreldes. Täiendavalt panustas Huawei ka teadus- ja arendustegevustesse 10,4 miljardit eurot.

„2016. aastal hoidis Huawei oma strateegilist fookust ning saavutas tugeva kasvu. Me oleme jätkuvalt kliendikeskse mõtteviisiga ning toetame digitaliseerumist kõigis sektorites, et luua oma klientidele väärtust ning tagada jätkusuutlik kasv,“ ütles Huawei praegune tegevjuht, Eric Xu.

Möödunud aastal oli Huawei Carrier Business Groupi kasum 39,5 miljardit eurot, mis on 24% rohkem kui aasta varem. Tulemus saavutati pühendudes digitaaliseerumisele, pilveteenustele, videole ja asjade internetile.

Huawei Enterprise Business Group tegeles IKT infrastruktuuriga, et toetada digimuudatusi olulistes vertikaalides nagu finants, energia, valitsusasutused ning avalik ohutus. Need äritegevused moodustasid aastakasumist 5,5 miljardit eurot (kasv 47% võrreldes 2015. a).

Huawei Consumer Business Group, mis on loonud üha innovaatilisemaid tooteid ning mis kogub kasvavat globaalset tunnustust tipptasemel seadmete brändina, tarnis 2016. aastal 139 miljonit nutitelefoni. Nende kasum moodustas aastakasumist 24,4 miljardit eurot, kasvades 44% võrreldes 2015. aastaga.

Huawei tooted ja teenused on saadaval rohkem kui 170 riigis ja neid kasutab kolmandik maailma rahvastikust. 2015. aastal saavutas Huawei nutitelefonide üleilmne tarne maailmas kolmanda koha. Huaweil on teadus- ja arenduskeskused USAs, Saksamaal, Rootsis, Venemaal, Indias ja Hiinas. Huawei laiatarbeseadmete grupp on üks Huawei kolmest ärigrupist, mis pakub tarbijatele mobiiltelefone, mobiilse lairibaühenduse seadmeid ja kodulahendusi. Huaweil on rohkem kui 20 aastat rikkalikke kogemusi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas ning ettevõte töötab pühendunult, et tuua tarbijateni üle maailma uusim tehnoloogia. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755