27 mai 2016

Kaljurand Riigikogus: anname Euroopa Nõukogu eesistumisele digitaalse mõõtme

VM Kaljurand tutvustas Riigikogu Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alalise komitee istungil Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise prioriteete  Foto: Riigikogu:Erik Peinar

Välisminister Marina Kaljurand sõnas täna, 27. mail Riigikogus Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alalise komitee istungil Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise prioriteetidest - inimõigustest ja õigusriigist internetis, soolisest võrdõiguslikkusest ning laste õigustest – ülevaadet andes, et Eesti lisab eesistumisele ka digitaalse mõõtme. „Ühiste väärtuste eest seismisel on oluline roll nii valitsustel kui parlamentidel ning nende vahelisel koostööl,“ sõnas välisminister.

„Ajal, mil IT-valdkonna kiire areng mõjutab meie elusid üha rohkem, on vaja senisest enam keskenduda interneti kasutajate inimõiguste ja õigusriigi kaitsele. Samuti on soolise võrdõiguslikkuse saavutamine inimõiguste kaitsel ja demokraatia edendamisel keskse tähtsusega. Laste õiguste eest seismine on vajalik õiglasema ja kaasavama ühiskonna arenguks,“ lausus välisminister Kaljurand.

Välisminister Kaljurand kohtus täna veel ENPA presidendi Pedro Agramunti ning Euroopa Nõukogu asepeasekretäri Gabriella Battaini-Dragoniga.

Välisminister Kaljurand kohtus täna ENPA presidendi Pedro Agramuntiga  Foto: Riigikogu: Erik Peinar
Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150