27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaljurand Riigikogus: anname Euroopa Nõukogu eesistumisele digitaalse mõõtme

VM Kaljurand tutvustas Riigikogu Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alalise komitee istungil Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise prioriteete
Foto: Riigikogu:Erik Peinar
Välisminister Marina Kaljurand sõnas täna, 27. mail Riigikogus Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alalise komitee istungil Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise prioriteetidest - inimõigustest ja õigusriigist internetis, soolisest võrdõiguslikkusest ning laste õigustest – ülevaadet andes, et Eesti lisab eesistumisele ka digitaalse mõõtme. „Ühiste väärtuste eest seismisel on oluline roll nii valitsustel kui parlamentidel ning nende vahelisel koostööl,“ sõnas välisminister.

„Ajal, mil IT-valdkonna kiire areng mõjutab meie elusid üha rohkem, on vaja senisest enam keskenduda interneti kasutajate inimõiguste ja õigusriigi kaitsele. Samuti on soolise võrdõiguslikkuse saavutamine inimõiguste kaitsel ja demokraatia edendamisel keskse tähtsusega. Laste õiguste eest seismine on vajalik õiglasema ja kaasavama ühiskonna arenguks,“ lausus välisminister Kaljurand.

Välisminister Kaljurand kohtus täna veel ENPA presidendi Pedro Agramunti ning Euroopa Nõukogu asepeasekretäri Gabriella Battaini-Dragoniga.

Välisminister Kaljurand kohtus täna ENPA presidendi Pedro Agramuntiga
Foto: Riigikogu: Erik Peinar
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052