Autor: ITuudised.ee • 1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keelenõu: kas email, e-mail, emeil, mail, meil, e-post, e-kiri või elektronpost?

Foto: Pixabay
Elektroonilise suhtluse vahendite nimetamisel on kirjapilt väga kirju. Millised sõnad neist sobivad aga eestikeelsesse teksti? Selgitab keeletoimetaja Helika Mäekivi.

KÜSIMUS: missugune paksu kirjaga tähistatud sõnadest on eesti kirjakeele normi järgi õige?

Saadame Teile vajalikud andmed emeiliga.Pilet saadetakse sulle e-mailile.Eeldame kandidaadilt head arvuti kasutamise oskust (MS Office, Internet, E-posti programmid).Seepeale leiate oma postkastist emaili parooli meeldetuletusega.Koolisekretär kinnitab lapse registreerimist tagasiside mailiga.

VASTUS: mitte ükski.

Kirjakeele normiga on antud eluõigus sellest loetelust ainult mõnele sõnale.

Kuidas tuleks näiteks e-posti puhul konteksti jälgida ja millised on veel õiged sõnad, sellest saab lähemalt lugeda teemaveebist sekretar.ee

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755