27. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valveteenuste turul kasvab tehnika osatähtsus

Foto: Pixabay
Valveteenuse turg kasvas eelmisel aastal 1,8% ning pea kõik turvafirmad kasvatasid ka käivet. Selget kasvutrendi näitab tehnilise valve osatähtsus.

Eelmisel aastal kasvatas turvaturu liidripositsiooni 51%-le G4S Eesti. „Käibe tõus on tulnud stabiilselt nii kodu kui ka ärivalve segmendi kasvust, aga ka turvasüsteemide paigaldusest kõikides segmentides,“ kommenteeris G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu. „Kuna AS G4S Eesti bilanss on tugev, siis oleme aastaid pakkunud valveseadmeid ka rendituna, mis on olnud meie klientidele kindlasti tõhusaks alternatiiviks turvasüsteemide soetamisel ja kaasajastamisel.“

ASi G4S Eesti tehnilise valve ja turvatehnika paigalduse käive on viimasel kolmel aastal kasvanud 4–6% aastas, moodustades praegu umbes poole ettevõtte käibest. Sarapuu sõnul muutuvad tehnoloogia arenguga ka turvalahendused nutikamaks. „Kaasaegseid turvalahendusi saab kasutada oluliste äriprotsesside jälgimiseks. Liikumist, temperatuuri kõikumist, heli analüüsivad turvaseadmed oskavad ennetavalt märku anda, kui näiteks tootmisprotsessis peaks tõrkeid tekkima,“ rääkis Sarapuu. „Nii on võimalik ära hoida oluliselt suurem kahju kui mõne tööriista varastamine. Selliste lahenduste pakkumine eeldab turvaettevõttelt arendusvõimekust ja ressurssi, aga ka süsteemset turu tagasiside analüüsi, et mõista kliendi vajadusi.“

Valveteenuste turul käibe poolest teisel kohal, omades 21,1% turust, on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluv USS Security. Ettevõttel läheb Sõõrumaa sõnul stabiilselt tõusvas joones.

Suurima kasvu võrreldes eelneva perioodiga tegi Viking Security AS, kellele kuulub 6,4% turust „Kasvu taga on edukas tegutsemine kõigis valdkondades, ettevõtete ostmine ja seeläbi täiendava sünergia saamine,“ ütles Viking Security juhatuse esimees Tannar Tiitsar. Trend on tema sõnul selgelt efektiivsete kombineeritud teenuste kasvu suunas, kus kasutatakse rohkem tehnilisi lahendusi, mis nõuavad vähem tööjõudu.

Käibe poolest kolmandal kohal, 10,8% turust, oleva Securitas Eesti ASi tegevjuhi Raimo Heinami sõnul moodustavad erinevad tehnilise valve teenused Securitase turvateenuste käibest 35%, kogukäibest 28%. „Traditsioonilise tehnilise valve portfellis suuri muutusi ei ole. Pigem väike langus seoses tiheda konkurentsi ja hinnasurvega,“ ütles Heinam. „Portfelli kasvu toetavad videovalveteenused ja kompleksturvalahendused, kus kliendi turvavajadusi lahendatakse terviklikult.“ Selles valdkonnas ootab ettevõtte ka keskmisest suuremat kasvu.

Loe pikemalt Äripäevast

 

 

 

 

Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474