Autor: Aali Lilleorg • 5. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustis tuleb juba teine arendusnädalavahetus Loomehäkk

Foto: Loomehäkk
Tallinna Ülikooli Avatud akadeemia ja digitaalse loovmeedia inkubaator DIGIX korraldavad 26.-28. augustil järjekorras teise laiapõhjalise loovalade arendusnädalavahetuse Loomehäkk. Kahepäevasel hackathonil saavad kokku disainerid, koodikirjutajad, äriarendajad ja loovalade esindajad, et koos mentoritega teha valmis uudsed rakendused loomevaldkonnas.

Esmakordselt on võimalik Loomehäkil kasutada ka Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri töökodasid, et lisada digitaalsetele lahendustele füüsiline disain.

Tallinna Ülikooli poolse korraldaja Marek Mühlbergi sõnul on vaja pöörata rohkem tähelepanu digitehnoloogiate rakendusvõimalustele erinevates valdkondades. „Loovalad on pälvinud teenimatult vähe tähelepanu muu startup-maailma tegemiste kõrval ja seda olukorras, kus potentsiaalseid huvilisi oleks kordades rohkem,“ märkis Mühlberg.

„Loomehäki eesmärk on segada kokku startup-kokteil loovusest ja digitehnloogiatest,“ selgitas Digixi juht Martin Aadamsoo ning lisas, et just filmi-, muusika-, meedia ja mitme teise loovala lõikepunkt tehnoloogiaga on see, mille osas võiks lähiajal loota suuri ja huvitavaid arenguid.  Loomehäkki korraldavad digitaalse loovmeedia inkubaator DIGIX ja Tallinna Ülikooli Avatud akadeemia koos seitsme partnerkõrgkooliga: Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Estonian Business School, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor ja Eesti Maaülikool. 

Üliõpilastele on osavõtt sooduskoodiga tasuta ning suurimaks ootuseks ja eelduseks osalejatele on põlev ja tahet täis pilk silmis. Loomehäkile saab registreeruda ürituse Facebooki lehel ning meeskonnad moodustuvad erineva funktsiooniga rollidest (sh disainerid, koodikirjutajad, äriarendajad ja loovalade esindajad).

Loomehäkk avab parimatele meeskondadele uksed nii Digixi inkubaatorisse kui ka ülikoolideülesesse loomeettevõtluse eelinkubatsiooniprogrammi. 

Eelinkubatsiooniprogramm on osa ülikoolideülest ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmist "Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel." Loomehäkki kaasrahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755