Autor: Aali Lilleorg • 5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarku loovlahendusi otsival häkkimismaratonil ühendatakse füüsiline ja digitaalne disain

Foto: Andres Haabu
Augusti lõpus teist korda toimuval Loomehäkil otsitakse füüsilise ja digitaalse disaini ühendamisel sündivaid tarku loovlahendusi. DIGIXi eestvedamisel läbiviidavale häkkimismaratonile oodatakse taaskord kuni 100 osalejat. Meeskondi on juhendamas Eesti digilahenduste ja disainiala eksperdid. Parimatele meeskondadele pakuvad erinevad organistasioonid võimalusi arendustööde jätkamiseks.

26.-28. augustil toimub Tallinnas teist korda suur loomealade häkkimismaraton Loomehäkk, mis sel korral otsib võimalusi ühendada füüsiline ja digitaalne disain. Eesmärk on leida loovlahendusi, kus näiteks digitaalsed ekraanid rakendatakse füüsiliste disainiobjektide ja keskkondadega. Loomehäki korraldajateks on digitaalse loovmeedia inkubaator DIGIX, Tallinna Ülikooli Avatud Akadeemia ja uue partnerina Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakond, mis annab osalejate käsutusse oma töökojad. 

Loomehäkil on kahel päeval meeskondi juhendamas Eesti tippeksperdid: disainiõppejõud Kristjan Mändmaa, disainibüroo Velvet juht Janno Siimar, mobiilimaksete pakkuja Fortumo ja Garage48 asutaja Rain Rannu, kunstiakadeemia disainiosakonna professor Hannes Praks, ühisrahastusplatvormi FundWise turundusjuht Dea Martinjonis ja teised.

DIGIXi püsimentori, maailma esimest mänguarendajate kiirendit GameFounders juhtiva Kadri Ugandi sõnul oli esimese Loomehäki vastu üle ootuste suur huvi. „Tänapäeval juhtub üha enam, et Loomehäki sarnastelt üritustel kasvavad välja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelised ettevõtted, mis mõjutavad terveid majandussektoreid,“ ütles Ugand.

Osalejate innustamiseks on parimatele mitmeid võimalusi oma lahendust edasi arendada: 

Inkubaator DIGIX paneb kolmele paremale meeskonnale välja tasuta pooleaastase inkubatsiooniprogrammi.Prototron annab kolmele paremale tiimile võimaluse pääseda otse Prototroni tänavuse ideekonkursi 40 parema hulka ja kandideerida kuni 10 000-eurostele stipendiumitele.EKA sisearhitektuuri osakond annab parematele füüsilise disaini meeskondadele võimaluse kasutada tasuta oma töökodasid ja sisseseadet.EAS paneb parematele välja tasuta pääsmed idufirmade aasta suursündmusele Latitude59.EBSi poolt on paremate meeskondade tasuta ettevõtlusnõustamine.Tallinna Ülikool kutsub kõiki loomehäkkijaid osalema septembris algavas kaheksa kõrgkooli ettevõtlusprogrammis Edu ja Tegu Starter väärtusega 5000 eurot.

Teisele Loomehäkile ootavad korraldajad taas kuni 100 osalejat, üliõpilastele on üritus tasuta.

Loomehäkile saab registreeruda digitaalse loovmeedia inkubaatori DIGIX internetilehel www.digix.eu ja Facebooki-lehel.

Loomehäkk on osaks ülikoolideülesest ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmist, mida kaasrahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755