Autor: Aali Lilleorg • 23. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutimängude loojate uus põlvkond kohtub Tartus

Foto: Pixabay
Rahvusvaheline arvutimängude loomise üritus Ludum Dare 36 toob 26.–29. augustini Tartusse inimesed, kellel on soov õppida mänguarendust ning leida omale ka pikemaajaline arendusmeeskond, kellega koos edasi töötada. Üritus toimub samaaegselt Prantsusmaal, Hispaanias, Malaisias, Brasiilias ja Ameerikas.

Eestis korraldab kohtumist Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Tartu kunstikooli 3D erialaga, mida ühendab ühine arvutimängude loomise entusiaste koondav organisatsioon APT Game Generator.

„Arvutimängude loomine on erialadeülene tegevus, milleks on vaja nii informaatikuid kui ka kunstikke ja disainereid. Informaatikas me tegeleme 3D arvutigraafikaga informaatikute vaatenurgast, kuid arvutimängudes on vaja ka kunstilist poolt – kui mängus on vibu, siis see peab tulistama noolt, aga ka vibuna äratuntav välja nägema,“ rääkis kursuse üks juhendajatest, Tartu ülikooli arvutigraafika spetsialist Raimond-Hendrik Tunnel.

Kuna sündmusel osalejatelt eelnevaid oskusi ei nõuta, siis osalemas kõik huvilised alates keskkooliõpilastest ja tudengitest kuni täiskasvanuteni muudelt elualadelt.

Tunnel ütles, et üritusel osalejatel võivad saada täiesti uusi oskusi või harjutada juba vanu: „Ennekõike loodame, et saadakse positiivne ja meeldejääv kogemus sellest, et paari päevaga tehakse valmis midagi ainulaadset ja ägedat.“

Neli päeva kestva mängude loomise kiirkursuse juures on ka võistlusmoment. Valminud töödest valib žürii välja parimad, mida autasustatakse.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755