11. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Supercell - viie aastaga Soome suurimate sekka

Foto: EPA
Soome mobiilimängude tootjast Supercell on saanud Soome üks suuremat kasumit teenivaid ettevõtteid, mis on ühtlasi riigi üks tublimaid maksumaksjaid, kirjutab Kauppalehti.

Mullu kerkis Supercelli puhaskasum üle 60% 693 miljonile eurole, käive kasvas 36% 2,1 miljardile eurole.

Rohkem kui 600 miljoni euro suurust puhaskasumit teenib Soomes vaid käputäis firmasid, kirjutab leht. Supercelli edestavad selles ainult Nokia, Kone, Stora Enso, UPM ja Neste, kui mitte arvestada panku ja kindlustusfirmasid.  

Ettevõtte tulumaksu tasus Supercell mullu 186 miljonit eurot. Dividendideks makstud 603 miljonist eurost sai lõviosa firma suuromanik – Jaapani Softbank.

Läinud aasta kasumi teenis 2010. aastal asutatud 176 töötajaga firma peamiselt tänu kolmele mängule – Clash of Clans, Hay Day ja Boom Beach. Värskelt on väljas neljas mäng Clash Royal. Firma mänge mängib 100 miljonit inimest päevas. Suurim turg on Aasias.

Supercell oli mullu ka maailma kõige kasumlikumate mobiilimängutootjate pingerea tipus.

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755