Autor: ITuudised.ee • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loomehäkk loob uusi digirakendusi

Loomehäkk toimub Tallinnas esmakordselt.
Foto: Loomehäkk
Jaanuari lõpus Tallinnas esmakordselt toimuv Loomehäkk hakkas välja pakkuma ideid, milliseid digirakendusi kahepäevasel loomevaldkondade hackathonil arendada.

Teiste seas on välja käidud mõte häkkida 2018 valmivale Sipsiku-multikale meedialisasid, uue ERMi hoone targa pileti süsteemi ja heliloomisrakendusi mobiiltelefonidele.

48tunnisel Loomehäkil arendavad kohapeal tekkivad meeskonnad lihtsaid digitaalseid rakendusi loomevaldkondadele filmist muuseumideni ja disainist festivalideni. Loomehäki enam kui 15 partnerorganisatsiooni pakuvad ürituse Facebookilehel lühiklippides välja mõtteid, milliseid lahendusi nad ise vajaksid. Parematel osalejatel avaneb võimalus loodud rakenduste baasil partneritele tegelikult teenuseid osutada.

Loomehäkki korraldavad inkubaator Digix ja Tallinna Ülikooli Avatud Akadeemia. Ürituse partnereiks on ettevõtetest Microsoft, Mooncascade, Eesti Telekom, BrandManual, CreativeMobile ja Tere, avalikust ja kolmandast sektorist ERR, PÖFF, Eesti Rahvusarhiivi Filmiarhiiv, GameFounders, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Filmi Instituut, MusicEstonia ning kõrgkoolidest kunstiakadeemia, muusika- ja teatriakadeemia, Tartu Ülikool, maaülikool, tehnikaülikool, Viljandi Kultuuriakadeemia, IT-kolledž, EBS ja ettevõtluskõrgkool Mainor.

Üritus toimub Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis, üliõpilastele on osavõtt sooduskoodiga tasuta. Loomehäkile saab registreeruda ürituse Facebookilehel.

Ühtlasi on Loomehäkk avalöögiks ülikoolideülesele ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmile "Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel". Loomehäkki kaasrahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755