Autor: ITuudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokku miljardeid majandavad Hiina investeerimisfondid külastavad Eestit

Foto: BDA
Eestist alguse saanud mängufondi GameFounders ja Soome-Hiina ühisfirma MyGamez poolt 30. mail korraldatava “Games on Tour” minikonverentsi raames külastavad Eestit üle kümne Hiina ja Aasia investeerimisfondi, millede kogumaht ulatub miljarditesse.

Ettevõtlusminister Liisa Oviiri poolt avataval konverentsil osalevad China Mobile, Mobvista, Kkbox, Yellowbell, Shanghai Droi Technology, Cheetah Mobile, Tsinghua Unigroup, e-sport world, HAKIM Co ja Mokak Gaming. Lisaks Aasia investoritele on esindatud ka mitmed Euroopa investeerimisfondid. Hiina investeerimishiidude külastusel on kaks eesmärki- leida Euroopast investeerimisfonde, kellega koos investeerida ning tutvuda kohalike ettevõtetega, kellesse investeerida.

Eesti mänguvaldkonnas tegutsevad peamised ettevõtted on 2012 asutatud algfaasi investeerimisfond ja mentorprogramm GameFounders, üle 300 miljoni alla laadimisega mängufirma Creative Mobile, kiirelt arenev reklaamivõrgustik Adcash ja üle maailma makselahendusi pakkuv Fortumo. Lisaks loetletud Eesti ettevõtetele on osalemas ka mitmed Põhjamaade ettevõtted, kes Aasia turult investeeringuid või ärivõimalusi otsivad.

“Aasia on mänguvaldkonnas hetkel kõige kiiremini kasvav regioon, nii tarbijate, kui ka saadavalolevate investeeringute osas”, selgitas GameFoundersi kaasasutaja Kadri Ugand. “Otsustasime Hiina ettevõtete delegatsiooni Eestisse tuua just eesmärgiga soodustada Aasia ja Euroopa fondide koos investeerimist. Huvi osalemise vastu oli Hiina poole pealt suur ning loodame, et saame peagi näha uusi tehinguid.”

Lisaks Games on Tour minikonverentsile kohtuvad investeerimisfondide esindajad kohalike ettevõtetega ning osalevad 31. mail ja 1.juunil toimuval Latitude59 konverentsil. Kuigi suurem osa visiidist möödub Eestis, külastatakse lõpetuseks ka mängustuudioid Soomes. Visiidile on õla alla pannud GameFounders, MyGamez, Nordic Game Institute, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Creative Mobile, Adcash ja IGDA Estonia.

GameFounders on mänguvaldkonnas tegutsev investeerimisfond ja mentorprogramm. GameFounders alustas tegutsemist aastal 2012 koostöös EASi Startup Estonia programmiga Eestis ning laienes 2015 aastal Aasiasse avades esinduse Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris. Tänaseks on fond teinud 49 investeeringut meeskondadesse 22-st erinevast riigist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755