Autorid: Aali Lilleorg, ITuudised.ee • 1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latitude59 raames Pitch@Palace võistlusel ei suutnud žürii valida ühte parimat

Foto: Latitude59 (Raigo Pajula)
Tehnoloogiakonverentsil Latitude59 toimunud Pitch@Palace idufirmade äriideede võistlusel kuulutati parimateks Eesti start-up’id Timbeter ja RangeForce. Võitjad saavad võimaluse osaleda 7. detsembril Suurbritannias St James’i palees toimuval suurvõistlusel Pitch@Palace Global.

Briti kuningakoja liikme, Yorki hertsog Andrew poolt algatatud startup-võistlus Pitch@Palace toimus esimest korda väljaspool Suurbritanniat, tänavusel Eesti tehnoloogiakonverentsil Latitude59. Võistlusele kandideeris üle 110 startupi 11 riigist, kelle seast valiti parimad – 7 Eesti ja 2 Läti startupi. 1.juunil Kultuurikatlas toimunud võitlusel kuulutati üllatuslikult välja 2 võitjat, kelleks osutusid küberkaitse-alseid veebitreeninguid pakkuv RangeForce ja Timbeter, mis võimaldab kiiremini, odavamalt ja täpsemini toorpuitu kogust mõõta ja töödelda kogutud infot digitaalselt.

Prints Andrew ütles, et Pitch@Palace’i on korraldatud aastast 2014 ja see on loodud idufirmade toetamiseks, pakkudes neile mentoreid, edasimüügisüsteeme ja aidates leida investeeringuid. „Oleme Pitch@Palace’i viinud globaalsele areenile ja Eesti valisime esimeseks kohaks, kust alustada,“ lausus hertsog.  

Võistlus koosneb äriideede esitlusest 3 minuti jooksul ja sellele järgnevast suhtlemisvõimalusest, mis tekib kui auditoorium on saanud ettevõttest ülevaate. Lisaks tõdes hertsog, et Pitch@Palace ongi disainitud nii, et ideede esitlejad on asetatud äärmuslikult pingelisse olukorda, sest ainult sellises pingelises olukorras tegutsedes ettevõtjad just edu saavatavadki. Kahele võitjale soovis Yorki hertsog edu Londonis toimuval võistlusel ja soovitas veel ürituse lõpus kõikidel osalejatel palju suhelda ja üksteisele edu soovida.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et see on Eestile suur tunnustus, et pitchingu-võistlus esimest korda väljaspool Ühendkuningriike just Tallinnas korraldati. „See näitab, et oleme Eestis loonud suurepärase keskkonna idufirmadele, mis toetab edukate start up-ide arengut ja kasvu,“ lausus Oviir.

Lisaks anti välja ka kaks eriauhinda. Jaapanisse saab Startup Fukuoka Aasia potentsiaali eriauhinna abil minna ja kasutada sealset Fukuouka Startup paketti kiiret ja lihtsat rattakindlustust pakkuv idufirma BikeID.

Publiku auhinna sai COMODULE, mis pakub asjade interneti lahendust rataste jm kergsõidukite tootjatele.

Pitch@Palace žüriisse kuulusid: Tim Draper (Draper Fisher Jurvetson, Draper University) Hardi Meybaum (Matrix Partners), Bill Reichert (Garage Technology Ventures), David Stern (Pitch@Palace) ja Stefan Krause (Pitch@Palace).

Koostöös Pitch@Palace’iga korraldas võistlust ärikiirendi Startup Wise Guys. „Partnerlus Pitch@Palace’iga on suur tunnustus nii Eesti brändikuvandile kui Latitude59 konverentsi kõrgele kvaliteedile. Võistluse kaugeleulatuvat mainet kinnitab ka kandideerijate suur huvi – võistlusele laekus taotlusi 10 Euroopa riigist ja Jaapanist,“ ütles Startup Wise Guys esindaja Maris Prii.

Pitch@Palace Estonia võitjad saavad võimaluse osaleda 7. detsembril Suurbritannias St James’i palees toimuval suurvõistlusel Pitch@Palace Global.

Lisaks andsid Eestis toimunud võistlusel auhinnad Microsoft, ReedSmith Legal, Transferwise, Hedman Partners ja Sendgrid.

Latitude59 on iga-aastane tehnoloogiakonverents, mis toob Eestisse rahvusvahelised startupid ja investorid Põhja-Euroopast, Silicon Valley’st ja mujalt. Konverentsi korraldavad Eesti startup kogukond, EASi Välisinvesteeringute keskus, Startup Estonia, Startup Wise Guys ja kümned vabatahtlikud.

Tänavu üheksandat aastat toimunud Latitude59 põhiteemadeks olid virtuaalne riik, e-residentsus, tehisintellekt, virtuaalreaalsus, asjade Internet jm. Konverents toimus 31. mail ja 1. juunil Kultuurikatlas.

Foto: Latitude59 (Raigo Pajula)
Foto: Latitude59 (Raigo Pajula)
Foto: Latitude59 (Raigo Pajula)
Foto: Latitude59 (Raigo Pajula)
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755