26. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas neli suurt tehnoloogiasektori vedurit suutsid oma tulemusi teises kvartalis parandada?

Foto: Pixabay
Nii Apple, Amazon, Facebook kui ka Google’i emafirma Alphabet teatavad lähipäevil oma teise kvartali majandustulemused.

Neid nelja ettevõtet peetakse tehnoloogiasektori südameks ning kokku ulatub nende turuväärtus 1,8 triljoni dollarini.

Head tulemused viiksid Nasdaqi indeksi tõenäoliselt kõigi aegade tippu. Praegu on sellest puudu 3 protsenti.

Investoritele annab lootust Microsoft, mille turuväärtus on Facebooki ja Amazoni omast suurem. Nimelt teatas ettevõte eelmisel nädalal oma kvartalitulemused, mis ületasid tublisti turgude ootusi. Kõige suuremat kasvu näitas nende pilveteenuste äri. Microsofti head tulemused võivad tähendada, et ka teistel tehnoloogiafirmadel läheb hästi.

Microsofti aktsia kallines pärast kvartalitulemuste avalikustamist 5 protsenti. Ühtlasi jõudis aktsia ka kõigi aegade rekordini, mis saavutati viimati 1999. aastal. Praegu on ettevõtte turuväärtus 440 miljardit dollarit.

Kas ka ülejäänud tehnoloogiasektori gigandid suudavad investoritele muljet avaldada? Mida on täna ja lähipäevil oodata?

Apple teatab oma tulemused 26. juulil, Facebook 27. juulil ja Alphabet ning Amazon 28. juulil.

Loe lähemalt Äripäevas avaldatud ülevaatest

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755