1. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm põrsakest ja üks must lammas

Foto: Pixabay
Eelmisel nädalal avalikustas teise kvartali tulemused hulk suuri tehnoloogiafirmasid ja nendest võib järeldada, et Facebook, Google ja Amazon on üha kindlamalt maailma enda embusse haaramas. Paraku peab alati pundis olema ka must lammas, kirjutab Äripäev.

Alphabet/Google

Reklaamist tuleb ettevõtte peaaegu kogu kasum ja käive, Google kontrollib ligi 31% umbes 187 miljardi dollarilisest ülemaailmsest digireklaamide turust.

Google'i reklaamiäri läheb hästi, edukalt on suudetud murda ka mobiiliseadmete turule. See võimaldab Alphabetil näidata läinud kvartali käibe kasvuks 21%.    

Facebook

Facebookist on saanud Google’i kõige tõsisem konkurent. Teenitud 6,2 miljardist 84% tuli mobiilseadmete reklaamidest. Käive kasvas aastases võrdluses ligi 60%. 

Facebookil on 1,71 miljardit igakuist kasutajat ning 1,1 miljardit igapäevast kasutajat, ja see number jätkab kasvamist.

Amazon

E-kaubandusfirma oli viiendat kvartalit järjest kasumis ja teatas teisest järjestikusest rekordkasumist. See annab investoritele lootust, et Amazon on lõpuks muutunud püsivalt kasumlikuks ja enam ei suunata kogu vaba raha toodete ja taristu arendamiseks.

Jätkuvalt on helgeim koht Amazoni aruandes Amazon Web Services, mis pakub pilveülest arvutusvõimsust teenusena. Kvartalis oli käive 2,89 miljardit dollarit, kasvades aastaga miljardi jagu.

Twitter

Twitteri reklaamitulu kasvas aastaga vaid 18% ja kasv on kahanenud viimased üheksa kvartalit järjest. Olukorra tõsidust ilmestab ka fakt, et Twitter toob turule rea reklaame, milles üritatakse inimestele selgitada, mis Twitter täpselt on ja mida seal teha saab. Tänavu 10. sünnipäeva tähistanud tehnoloogiafirma kohta on see päris nukker.

Kolme kuuga kasvas uute igakuiste kasutajate arv vaid kolme miljoni ehk 1% võrra. Kokku on neil 313 miljonit igakuist kasutajat.

 Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Fredy-Edwin Esse, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755